cultura

Els vampirs fan xisclar

Robert Pattinson i Taylor Lautner desfermen la bogeria de milers de joves fans a Barcelona, en la preestrena de ‘La saga Crepúsculo: Amanecer (Parte I)'

“No m'agrada que les meves fans cridin tant”, va bromejar el ‘vampir' Robert Pattinson

Passaven pocs minuts de dos quarts de vuit de la tarda d'ahir quan set cotxes negres van aparcar a l'entrada del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, al Fòrum, i es va desfermar una cridòria ensordidora de milers de fans que feien guàrdia des de feia hores. No era per l'arribada de Rubalcaba i Carme Chacón, que protagonitzaven un míting allà mateix, sinó pels dos protagonistes masculins de La saga Crepúsculo: Amanecer (Parte I), Robert Pattinson i Taylor Lautner. Els actors acabaven d'arribar a la première d'aquesta pel·lícula, que arriba avui als cinemes d'arreu del món. Un tipus d'esdeveniment poc habitual a Barcelona, però que deu omplir molts espais a l'agenda de Pattinson i Lautner, vista la naturalitat amb què es van enfrontar als 150 fotògrafs, càmeres de televisió i periodistes que els esperaven, i als milers de fans que no paraven de xisclar, i fins i tot plorar, en alguns casos.

Així, el vampir Edward Cullen (Pattinson) i l'home llop Jacob Black (Lautner) van posar somrients davant els fotògrafs i van iniciar una llarga i eficient sessió de firmes d'autògrafs i fotos al costat de les fans de la primera fila, algunes de les quals feia 18 hores que s'esperaven, segons explicaven en un cartell.

Després va arribar el torn d'atendre la premsa. “No m'agrada que les meves fans cridin tant”, va dir somrient Robert Pattinson a Europa Press, i va assegurar que aquesta quarta entrega de la sèrie és “molt diferent” de les anteriors. Taylor Lautner va definir la rebuda de les fans de Barcelona com “absolutament sorprenent”. El volum dels xiscles i els cartells de les fans, amb predomini dels que deien “I love Taylor” i “I love Robert & Taylor”, semblen indicar que l'home llop desperta encara més passions femenines que el vampir.

Entre tres i quatre mil fans, aproximadament, esperaven l'entrada dels actors, que anaven acompanyats del director Bill Condon. La majoria eren noies adolescents, però també n'hi havia de més grans, algun noi, i fins i tot pares que es miraven l'espectacle, astorats, en una discreta segona fila.

1.322 milions de taquilla

L'origen d'aquesta tempesta hormonal és un fenomen que arrenca el 2003, quan l'escriptora Stephenie Meyer va publicar Crepuscle, el primer d'una sèrie de cinc llibres dels quals ja ha venut 116 milions d'exemplars. Hi ha contribuït l'enorme èxit de les adaptacions al cinema estrenades: Crepúsculo (2008), Luna nueva (2009) i Eclipse (2010). Les tres sumen 1.322 milions d'euros de taquilla.

Amanecer (Parte I) enceta una nova trilogia d'aquesta saga. La trama arrenca amb una boda de conseqüències inesperades, amb el rerefons de les tensions entre la família Cullen (vampirs) i el clan d'homes llop de Jacob Black. En aquesta entrega hi ha menys acció i es manté l'estètica gòtica i la iconografia vampírica ensucrada i kitsch de les tres primeres parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La saga Crepúsculo: Amanecer - Parte 1

«La saga Crepúsculo: Amanecer - Parte 1»

Gènere: Fantàstic
Direcció: Bill Condon.
Intèrprets: Taylor Lautner, Kristen Stewart, Robert Pattinson.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid