cultura

Crítica

música

Impressionants

Marcats pel dolç estigma de l'èxit i les vendes milionàries, fins i tot després de triar el camí de l'autogestió discogràfica, Eva Amaral i Juan Aguirre no han estat prou valorats com el que realment són: uns grans músics i uns brillants compositors de pop clàssic, amb un directe tan professional com càlid i vigorós, d'aquells que creen afició i fidelitat eternes.

En el seu debut a Girona –així s'ha considerar el seu concert de divendres a l'Auditori, ja que prèviament Amaral només havia fet una curta actuació promocional a la ciutat, en un concert de La Unión organitzat pels 40 Principals el 1998: fa gairebé 14 anys, en els inicis del grup–, el duet saragossà va oferir un impressionant concert de més de dues hores, amb doble tanda de bisos i un exhaustiu repàs del seu últim disc, Hacia lo salvaje, del qual van interpretar les dotze cançons, començant el concert amb la que li dóna títol, amb una confiança absoluta en l'alt nivell del seu nou material.

Per sobre de tot, Eva i Juan són fans, amants de la música que volen transmetre la seva passió a l'audiència: és significatiu que, com a pròleg del concert, mentre el grup sortia a escena, sonés de fons el clàssic All tomorrow's parties, de The Velvet Underground. I sobre la veu de Nico, Eva ballava, amb el seu dinàmic vestidet d'índia de conte, ideal per endinsar-se en terrenys salvatges i per moure's amb agilitat per l'escenari i també entre el públic, pels passadissos de la platea. Eva va ser, en tot moment, un prodigi d'amabilitat: va llegir la nota que li van passar uns futurs pares de bessons i, immediatament després d'acabar l'últim tema, es va posar a signar autògrafs. I sobretot va cantar amb tanta potència com nitidesa i va treure sons preciosos de l'harmònica i de les antenes del Theremin, mentre la resta del grup, dirigit per Juan amb la seva sàvia guitarra, es mostrava tan efectiu en les balades (Sin ti no soy nada) com en els temes més ràpids, fins a la Revolución que ens va colpir en la recta final. Va ser un concert ple de bones cançons il·lustrades suggestivament amb grans imatges d'animals –de l'àliga i el llop fins a la granota, un per cada tema– i de moments inoblidables.

Amaral
Músics: Eva Amaral, veu, harmònica, guitarra acústica, Theremin; Juan Aguirre, guitarra, teclats; Jaime García, guitarra; Chris Taylor, baix, i Toni Toledo, bateria.
Auditori de Girona, 10 de febrer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Mor Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt