cultura

El FIB s'amplia amb un nou festival dedicat al “rock contundent”

El Costa de Foc tindrà lloc els dies 20 i 21 de juliol

Marilyn Manson i Guns n'Roses seran els dos primers caps de cartell del festival Costa de Foc, un certamen dedicat al “rock contundent”, que obrirà les seues portes una setmana després que el FIB en la localitat castellonenca de Benicàssim, en el mateix recinte i amb la mateixa organització.

Segons ha anunciat hui l'organització del FIB, el nou festival tindrà lloc els dies 20 i 21 de juliol i està organitzat per Maraworld, l'empresa fundada al començament dels anys 90 pels germans Morán que va donar lloc al Festival Internacional de Benicàssim i que en 2009 va ser comprada per l'empresari irlandès Vince Power.

La resta del cartell estarà format per més de mig centenar de bandes i artistes de música “heavy” i “hardcore”: fins ara, el rock dur tot just havia tingut cabuda en el FIB, tradicionalment orientat cap al pop independent i alternatiu i la música electrònica, encara que en les seues últimes edicions s'ha atrevit amb ritmes més globals.

El festival, que comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benicàssim, la Diputació de Castelló i la Fundació de Festivals, oferirà un programa on confluiran “caps de cartell de primera línia amb artistes consagrats i bandes emergents, tant nacionals com internacionals”.

Els responsables de Maraworld reconeixen ser “coneixedors de la dificultat d'engegar un nou festival” però asseguren estar “compromesos i segurs de poder contribuir al desenvolupament d'una escena que necessita nous reptes, noves aventures i un suport decidit”.

En 2007, l'organització del FIB es va queixar àmpliament dels efectes que havia tingut la celebració, en el mateix recinte de concerts, de la primera i única edició del Vinya Rock —de música mestissa, rock i “hardcore”— a Benicàssim. Va assolir el seu objectiu i aquest certamen no va tornar a trepitjar terres castellonenques.

Cinc anys més tard, l'empresa ara comandada per Vince Power aposta pels sons més durs i un perfil de públic que en principi gens té a veure amb el del FIB, un certamen “indie” on aquest any recalaran com caps de cartell The Stone Roses, Noel Gallagher, New Order, The Horrors i, com novetat pel que suposa la inclusió d'un DJ i productor superventas en el cartell, David Guetta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona