cultura

El Rebull dibuixant, gravador i pintor, llueix

A més d'escultor, Joan Rebull (Reus, 1899-Barcelona, 1981) va ser també dibuixant, gravador i pintor. La Fundació Palau, a Caldes, presenta la primera gran retrospectiva dedicada a aquest vessant de la seva obra. Joan Rebull. Dibuixos, pintures i gravats presenta 43 dibuixos, pintures i gravats i 10 escultures, procedents de col·leccions privades. Bona part dels dibuixos provenen de la col·lecció del marxant i editor Joan Merli (1901-1995) i havien estat perduts fins fa poc temps. La mostra té un caràcter reivindicatiu: fa lluir Rebull com a gran dibuixant que concep el seu treball com a art autònom, al marge de l'escultura.

Rebull va tenir una relació estreta amb Josep Palau i Fabre. Amic de la família, Rebull i Palau es van trobar a París el 1946: l'un, exiliat de la guerra; l'altre, fugitiu de la Barcelona franquista. Aquesta exposició és un retrobament i un homenatge.

El comissari de la mostra, Albert Mercadé, ha estat, juntament amb Josep Corredor-Matheos, l'autor del catàleg raonat de Rebull, publicat l'any 2011 per la Fundación Arte y Mecenazgo. Durant l'elaboració d'aquesta magna obra, es van poder recuperar dibuixos, gravats i pintures que s'havien dispersat després de la mort de l'artista. Molts d'aquests materials surten ara a la llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.