cultura

LA VIDA SOCIAL

La Passió de Sant Climent consolida l'horari diürn

La 36a temporada del muntatge aplega prop d'un miler d'espectadors

Els promotors la continuaran fent

L'associació que organitza la Passió de Sant Climent va fer ahir a la tarda la tercera de les representacions de l'obra davant d'uns 200 espectadors. Després de les sessions de Diumenge de Rams i Divendres Sant, les dues jornades de més afluència, el president de l'entitat, Salvador Planas, va destacar que el canvi d'horari ha afavorit “un públic més familiar, amb més mainada”. Per aquest motiu, el president va anunciar que l'any vinent la continuaran programant a la tarda.

L'espectacle es representa a l'aire lliure, en un escenari a les feixes del paratge de l'horta d'en Cusí, i tradicionalment el feien de nit. L'any passat, el robatori del cablejat elèctric pocs dies abans de Setmana Santa els va forçar a improvisar una sola sessió del muntatge a la llum del dia, ja que no podien fer front a la despesa de 7.000 euros de sobte i no hi havia marge per encarregar i muntar de nou tota la instal·lació.

Enguany han decidit fer tres horaris i Planas resumia els pros i contres de cadascun: “A la nit, els efectes especials eren més espectaculars i la il·luminació destacava més cada quadre, però ara, en canvi és més natural i el públic veu el poble actuant per tot l'escenari.” Els altres avantatges de les tardes és que hi fa menys fred i l'atmosfera de la representació és més natural.

125 persones implicades

La Passió es representa al poble des de fa 36 anys i mobilitza 125 persones, entre actors i tècnics. La majoria són de Sant Climent, però també de Masarac, Espolla, el Far o Figueres. Planas fa un balanç positiu de la rotació en el repertori i la implicació de gent jove, “tot i que s'agrairia que n'hi haguessin alguns més”. Les xifres de públic també els satisfan, amb prop d'un miler d'espectadors entre les tres representacions.

Per atraure públic nou, i amb la competència creixent d'altres passions més recents a l'Alt Empordà, aquest any han apostat per rebaixar el preu de les entrades a 6 euros, un preu que potser es plantegen mantenir amb vista a l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona