el reportatge

Palau = poesia

Maria del Mar Bonet inaugurarà demà l'esperat cicle dedicat al verb que organitza la Fundació Palau

50è aniversari de la nova cançó. Maria del Mar Bonet, integrant de l'històric moviment cultural, recuperarà a Caldes les millors peces dels poetes mallorquins: Blai Bonet, Joan Alcover, Anselm Turmeda o Marià Villangòmez. L'acompanyarà al piano Dani Espasa.

Fa poc més d'un any que va morir el poeta Josep Palau i Fabre i el seu record i el seu inestimable llegat cultural es mantenen intactes gràcies a la Fundació que té el seu nom i que continua oberta a Caldes d'Estrac. Des d'aquest centre, periòdicament s'organitzen activitats vinculades a les grans passions que van moure el cor del vell alquimista: la pintura, la poesia i la música. Una de les més encertades, tant pel contingut com per l'escenari, ha estat el festival Poesia i +. La proposta es va gestar per donar protagonisme al verb i obrir-lo a un públic heterogeni, però ben aviat els organitzadors van entendre que la paraula podia embolcallar altres disciplines artístiques amb un resultat excel·lent. I així, sense gaire estridència però amb la seguretat de qui se sap racó de públic fidel, la cita d'estiu tant al màgic pati de la Fundació com a la pèrgola de Can Muntanyà inicia divendres la seva setena edició. La tria de l'artista que obrirà la trobada no és gratuïta. Maria del Mar Bonet, bona amiga de Palau, va veure exposades les seves pintures a la Fundació l'any 2006 en una mostra titulada –no podria ser d'una altra manera– La veu a la mà. Dissabte la proposta serà cinematogràfica, amb el passi dels documentals Metrònom Sabater i Bolaño cercano, sobre les figures dels poetes Gabriel Ferrater i Roberto Bolaño.

Al cap d'una setmana, l'anomenada Nit de Poetes tindrà com a convidats Màrius Sampere, Jordi Cornudella i Dolors Miquel, que recitaran els seus poemes més recents. Dissabte, dia 4 de juliol, l'actriu Carme Contreras donarà veu a poetes com ara Horaci, Shakespeare, Víctor Català, Shelley o Josep Maria de Sagarra, entre d'altres. Diumenge, dia 5 de juliol, Fernando Blasco presentarà l'espectacle Matemagia. La magia de los números al vespre, i a la nit la companyia Claret Papiol farà un muntatge sobre textos de l'humorista francès Raymond Devos. Divendres, dia 10, Biel Majoral, Antònia Font, Antoni Artigues, Delfí Mullet i Jordi Majoral cantaran les Cançons republicanes. Cançons de lluita en la repressió a partir de poemes de Brossa, Màrius Torres, Ovidi Montllor o el mateix Palau i Fabre. El grup anímic serà al parc de Can Muntanyà el dissabte 11, amb el directe Himàlia, i diumenge dia 12 Miquel Desclot i el pianista Albert Guinovart, acompanyats del Cor Infantil Amics de la Unió, musicaran el Bestiolari. El mateix diumenge, Toti Soler Trio & Joan Ollé portaran El quartet dels mals endreços. Les propostes del 17 i el 19 de juliol són el concert de Sílvia Pérez i Ravid Goldschmidt i l'espectacle A prop de la màgia. El festival es clourà amb un cap de setmana que començarà el dia 24 amb el muntatge Formosa x Formosa, a càrrec de Feliu Formosa i la seva filla Ester. Dissabte, Anna Maluquer farà una ruta guiada per la Caldes dels poetes, i el diumenge dia 26 el concert final es deixa a les experimentades mans de La Nova Euterpe, amb les seves propostes de polifonia tradicional. En definitiva, un luxe imprescindible per als sentits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic