cultura

Sònar Kids, de viatge

El festival creat pel Sònar per al públic familiar es trasllada al Port de la Selva, on els dies 26 i 27 de maig tindran lloc dues jornades gratuïtes de música i ball

Miqui Puig, The Penguins, Brodas, Markooz i Bàrbara i els Morenos seran alguns dels participants

El festival de música avançada i art multimèdia Sònar tindrà lloc a Barcelona del 14 al 16 de juny, però abans celebrarà el seu petit festival per a tota la família, el Sònar Kids, que aquest any canvia la capital catalana per la localitat altempordanesa del Port de la Selva, on el cap de setmana del 26 i 27 de maig s'han programat dues jornades gratuïtes de música per a totes les edats, al passeig marítim: el dissabte 26 de 2/4 de 12 del migdia a les 8 del vespre, i el diumenge 27, de les 11 a les 2 del migdia. Per tant, el Sònar Kids “marxa de vacances”.

El Sònar Kids es presenta com “una experiència que contribueix a ampliar i renovar les possibilitats de l'oci infantil i familiar”, amb la mateixa “vocació exploradora i innovadora del Sònar”, segons es destaca en el text de presentació d'aquesta edició. L'objectiu és que els nens i els seus pares ballin i es diverteixin amb els artistes que participaran en el festival.

En el Sònar Kids del Port de la Selva actuaran Miqui Puig, Bàrbara i els Morenos, Pioneer Dj Kids, la companyia de street dance Brodas amb els seus alumnes, els Varium Kids, The Penguins, Markooz i SuperHugo Dj. De Miqui Puig només es pot dir que ha tastat mil i una coses dins del món de l'espectacle i que és un dels músics més inquiets i complets del país, des que es va donar a conèixer com a líder de Los Sencillos. Miqui Puig és sobretot un gran comunicador que no deixa ningú indiferent, i encara menys els nens.

Pioneer Dj Kids són els joves alumnes –12 a 18 anys– del taller de discjòqueis que dirigeix Rosa Amuedo, i ja són uns veterans de les cabines que, amb les seves imaginatives i dinàmiques mescles, fan ballar tothom.

Pel que fa a Bàrbara i els Morenos, ella és una belga que va aprendre català a través de la nostra tradició oral, i els Morenos són Joan Pons, d'El Petit de Cal Eril, i Mau Boada, d'Esperit! i Les Aus. En l'espectacle Bàrbara i els Morenos canten Pim Pom reinterpreten cançons i històries tradicionals.

El ‘reggae' més divertit

The Penguins és una formació de ska i reggae de Sant Feliu de Llobregat que ha tingut molt d'èxit amb les seves adaptacions de cançons populars catalanes amb ritmes jamaicans, incloses en l'espectacle i el disc Reggae per xics. En directe, The Penguins ofereixen un gran i divertit espectacle, amb disfresses i petites escenificacions.

La companyia Brodas portarà al Sònar Kids les seves espectaculars coreografies de street dance i hi presentarà els Varium Kids, un grup de ballarins i ballarines que tenen entre 12 i 16 anys i han après molt bé la lliçó dels seus professors de ball.

L'especialitat de Markooz és el beatbox, una tècnica que consisteix a fer qualsevol so o ritme imaginable amb la veu. Markooz farà al Port de la Selva una classe pràctica de les seves habilitats, oberta a tothom.

SuperHugo Dj és Hugo Menduiña, provinent del món audiovisual i del col·lectiu de discjòqueis Touché. SuperHugo prepara una supersessió especial per a tota la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.