cultura

Crítica

cinema

A través de la nit

Estranya, ombrívola, astuta comèdia amb aparença inofensiva i rerefons més aviat negre, El canguro és el darrer treball de David Gordon Green, fins fa poc conegut per ser l'artífex de pel·lícules sensibles i delicades (George Washington, Undertow) i ara reciclat en artesà d'aquest tipus de productes, com ja va demostrar amb la notable Superfumados. Aquí és Jonah Hill que reprèn el testimoni de Seth Rogen per erigir-se en centre al voltant del qual gira tot un univers d'éssers desvalguts i/o inquietants, tot això ambientat en l'espai d'una nit esbojarrada. Hill, el típic immadur, l'arquetip de la nova comèdia americana, ha de cuidar de tres nens i alhora aconseguir cocaïna per a la noia que li agrada,naturalment sense cap garantia que ell li agradi a ella. I és així com un esquema de comèdia infantil esdevé una proposta molt mésperversa, per molt que el seu desenvolupament la retorni a un cert ordre.

El millor de tot és la concisió i el ritme fèrriament sostingut que Green aplica a la funció. Tot passa en unes hores, que en la pantalla són menys de 90 minuts. I l'encadenament de circumstàncies, de causes i efectes, obeeix a una lògica de l'absurd tan implacable com hilarant. En aquest context, ningú surt ben parat: els nens són insuportables, però perquè el seu entorn els ha fet així; i els pares encara són més irresponsables que el personatge de Hill, que finalment arriba a una mena d'inesperada redempció. No negaré que les solucions són de vegades massa fàcils, els gags passats de rosca i el conjunt potser desequilibrat. La qual cosa no treu, però, que El canguro sigui un repàs d'un model social devastat molt més eficient que pel·lícules presumptament més compromeses.

El canguro
Dir.: David Gordon Green. Int.: Jonah Hill, Sam Rockwell
EUA, 2011


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El canguro

«El canguro»

Gènere: Comèdia
Direcció: David Gordon.
Intèrprets: Jonah Hill, Sam Rockwell.
Valoració crítica: [eb] [eb] [eb] [eb]

Publicat a

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà