cultura

McCurry: l'èxit de la mirada

L'exposició de McCurry ha rebut 25.000 visitants

Dissabte, 30 de juny, vàrem clausurar definitivament La mirada de Steve McCurry, una exposició que ha superat totes les previsions inicials de públic i ha arribat als 25.000 visitants. La mostra va estar oberta durant vuit setmanes i, en tot aquest temps, l'afluència diària de visitants no només no va baixar dels 400, sinó que va arribar a tenir pics de 2.000 persones al dia. Amb aquestes xifres, La mirada de Steve McCurry s'ha convertit en l'exposició més visitada de totes les que fins ara s'han organitzat a la Casa de Cultura de Girona. La mostra ha tingut també una gran repercussió a internet, ja que es calcula que ha arribat a 750.000 persones i ha generat 1.500.000 impactes a les xarxes socials.

Steve McCurry és un reconegudíssim fotògraf nord-americà, amb una trajectòria professional única. Fotògraf de la revista National Geographic especialitzat en l'Àsia, al llarg de la seva vida ha cobert innombrables conflictes internacionals i ha obtingut nombrosos premis, com ara quatre World Press Photo, la Medalla d'Or Robert Capa i, més recentment, el Premi Liber Press que atorguen la Diputació de Girona i l'Associació Liber Press. Totes les seves fotografies són espectaculars, però si n'haguéssim de remarcar una, aquesta seria, sens dubte, la de La nena afganesa, anomenada per alguns crítics actuals la Mona Lisa del segle XX, la qual hem tingut l'honor de poder veure a la nostra exposició. La resta de les 78 fotos tampoc no han deixat de sorprendre'ns ni d'impactar-nos.

Quan vàrem inaugurar l'exposició el 10 de maig passat, vàrem anunciar que amb aquesta mostra esperàvem aconseguir tres grans objectius: la difusió cultural, la promoció turística i la sensibilització social i mediambiental. Avui podem dir que aquests objectius s'han acomplert amb escreix. En l'àmbit de la difusió cultural, hem situat la Casa de Cultura de Girona al mapa de la cultura catalana, estatal i europea. A més, com que les dates de l'exposició van coincidir amb el Girona, Temps de Flors, hem aconseguit que els dos esdeveniments es potenciessin mútuament. Quant a la promoció turística, continuem avançant en el nostre objectiu de distingir-nos de les destinacions competidores, apostant per un turisme de qualitat i oferint un producte complet i d'alt nivell. I, pel que fa a la sensibilització social i mediambiental, només cal dir que les fotografies parlen per si mateixes i que transmeten un missatge de conscienciació que no deixa indiferent ningú.

Per acabar, vull donar les gràcies a totes aquelles persones que de manera directa o indirecta han treballat per fer possible aquesta exposició, i també a tots aquells que l'han visitada i que, engrescats, l'han recomanada a familiars, amics i coneguts perquè també en gaudissin. Gràcies a tots per fer possible aquest gran èxit.

(*) President de la Diputació de Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera