cultura

Englishman in Catalunya Nord

El concert de Sting a Les Déferlantes d'Argelers de la Marenda va omplir el parc i la pineda del castell de Valmy

Va actuar amb una petita formació de quatre músics per interpretar les seves cançons més conegudes

Durant set hores les gairebé quinze mil persones presents al recinte del festival Lés Déferlantes, al castell de Valmy d'Argelers de la Marenda, ja havien vist desfilar The Chase, Jehro, Daniel Darc, Fixers, The Specials i Shaka Ponk. El darrer de la nit Sting va pujar puntual a l'escenari principal a dos quarts d'una de la nit per un concert amb una formació eficaç de quatre músics amb els que va anar desgranant les seves cançons més conegudes, corejades per un públic de fidels que tampoc no demanaven gaires novetats. L'afluència de públic va ser una de les més nombroses del festival, en el seus sis anys d'existència.

Cues i paciència

Calia ser pacient per accedir al recinte del festival. Des de les quatre de la tarda els accessos a Argelers de la Marenda van ser col·lapsats per cues de quilòmetres de vehicles que accedien als pàrquings reservats lluny del festival. L'accés al recinte es feia a peu o en petits trens turístics que no donaven l'abast. Arribar a Valmy i sortir-ne, des dels pàrquings, costava entre una i dues hores. Les Déferlantes van arribar diumenge al límit de capacitat d'espectadors i infraestructura, ja que la configuració del parc de Valmy no permet una ampliació.

Festival d'esquerres?

A la zona reservada als VIP, músics i premsa -on els patrocinadors i empreses associades tenien els seus estands- hi havia present bon nombre de representants del teixit econòmic de Catalunya Nord. Del món polític només hi havia un color, el rosa dels socialistes. Cap representant dels partits de dreta, en tot cas si hi eren es van fer extremadament discrets. Al batlle d'Argelers, el socialista Pierre Aylagas elegit recentment diputat, se'l veia feliç de l'èxit del “seu” festival, envoltat d'una representació nodrida de dirigents socialistes del Consell General i Consell Regional. En tot cas, Les Déferlantes es consoliden com un dels festivals de rock més importants de l'estiu al sud de l'Estat francès i al nord de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
art

El Museu d’Història de Catalunya repassa 50 anys del Viladecans cartellista

Barcelona
música

Sopa de Cabra i Beth llancen la cançó ‘Temps de sega’

música
música

Tres grans intèrprets homenatjaran Pau Casals

Barcelona
museus

Nit i Dia dels museus, el 18 de maig

Barcelona
Crítica
música

A través dels segles

novetat editorial

Edicions de 1984 publica la ‘Poesia completa’ de Ventura Ametller

Barcelona

El jove i femení batec del bosc literari

Barcelona
CINEMA

El cinema de l’absurd de Quentin Dupieux obre Canes

Barcelona
cultura

El muralista Mohamed L’Ghacham integra el cartell de les Santes 2024 al seu barri

mataró