cultura

la CRÒNICA

Música amb ànima

Immillorable estrena a nivell musical –no tant de públic– per al Milestone Project, el nou festival multidisciplinari que ha nascut aquesta setmana a Girona i que tant de bo tingui continuïtat i temps de créixer. Encara amb llum de dia, ahir al vespre van obrir les actuacions al parc de les Ribes del Ter els anglesos Kitty, Daisy & Lewis, tres germans molt joves però alhora també molt experimentats –és evident que, de petits, ja els alimentaven amb rock'n'roll, rockabilly, country i altres ritmes ben arrelats–, que, acompanyats pels seus pares, Graeme (guitarra) i Ingrid (contrabaix), ofereixen un directe poderós, que mira enrere sense nostàlgia. Els tres germans s'intercanvien la bateria, la guitarra, l'harmònica, l'orgue, l'acordió i el banjo, i funcionen com si fossin un encreuament genètic entre la Carter Family i The Cramps. Bestials.

I per completar un programa doble inaugural d'autèntic luxe, el bostonià Eli Paperboy Reed va sortir tot seguit a escena amb els seus True Loves en format reduït –sense la molt esperada secció de vents–, per invocar el soul i el rhythm'n'blues amb majúscules, música amb ànima i sense color. La nit va continuar amb dues bones apostes autòctones, Mazoni i Radical Animal Beat, i Loo & Placido. I avui la festa seguirà amb Bomba Estéreo, Smoking Bambino, Playing for Change i Fink: un cartell heterogeni, però amb unes quantes perles, que mereix més atenció –i millor difusió– per part del públic que estima la música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella