cultura

Es troba en perill el Museu de la taronja de Borriana

El diputat de Compromís defensa la seua subsistència per considerar-lo clau per al turisme de la vila

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat la indignació per la situació en què es troba el Museu de la Taronja d'aquesta ciutat. Sense aigua, sense llum, sense internet, amb un deute de molts mesos a les treballadores del centre, sense cap reunió del seu patronat des de fa molt de temps i, davant d'aquests fets, l'alcalde i el regidor de Cultura, ambdós del PP, en comptes de donar cap explicació i exigir als seus coreligionaris de la Generalitat una actuació ràpida, ferma i eficaç, es passen el temps donant-li voltes a les possibles solucions, sense fer res d'efectiu per a solucionar el problema.

Pañella ha dit que “per la nostra part, des de les Corts estem farts de preguntar-li pel tema a la consellera Jonhson, que només ens respon amb evasives i bones intencions, i d'exigir-li actuacions efectives per a afrontar les necessàries solucions per al Museu. I és que, com ha explicat el diputat de Compromís, “aquest Museu és clau per a entendre un dels principals valors turístics de la ciutat, com és la ruta del modernisme, amb tot el conjunt d'edificis que es van aixecar a Borriana els primers anys del segle XX, com a fruit justament de la riquesa que havia generat el cultiu i l'exportació de la taronja; en aquest sentit, el Museu en qüestió, instal.lat ell mateix en una de les cases d'aquest circuit modernista, és clau per a ajudar a entendre el procés d'expansió econòmica que va fer possibles les edificacions modernistes a visitar”. “Per tot això”, ha conclós Pañella, “des de Compromís no pensem admetre que la passivitat del PP, a València i a la mateixa Borriana, acabe amb aquest Museu, farem tot el que estiga en les nostres mans per a evitar la seua desaparició, i tornarem a exigir des de les Corts que el govern valencià solucione d'una vegada la situació en què es troba, com és la seua obligació”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA