cultura

art

Niebla trasllada el cor d'Àfrica al Celler Espelt

L'artista presenta obres de gran format a l'espai d'art de Vilajuïga

El pintor Josep Niebla presenta fins al 30 de setembre l'exposició Àfrica en la memòria a l'espai d'art del Celler Espelt de Vilajuïga. L'artista, nascut a Tetuan, al Marroc, el 1945, però resident a Catalunya des del 1962, rememora els paisatges de la infància i la joventut, gravats en la memòria com un talismà, en una exposició que aplega sobretot obres de gran format, la majoria de creació recent, en què predomina el contrast entre els colors purs, molt vius, i els terrosos, ocres i negres, amb abundància de voluptuosos relleus.

Niebla, que ha realitzat fins avui gairebé 200 exposicions individuals a 13 països d'Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica, va establir-se fa més de vint anys a Casavells, a l'Alt Empordà, des d'on no ha deixat mai d'evocar la seva terra i, sobretot, el mar, aquest mar que sempre evoca de memòria i en un taller sense finestres, perquè tal com ho ha expressat el mateix artista en més d'una ocasió, cada pintura seva és com la pàgina d'un dietari personal.

La presentació de la mostra va anar a càrrec del polític i historiador gironí, president d'honor del Consell d'Europa, Lluís Maria de Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.