cultura

art

La Muga Caula recorda les accions de Fluxus

Avui comença oficialment la vuitena trobada artística de les Escaules

La trobada internacional de poesia d'acció i performance,la Muga Caula, enceta avui (19 h) oficialment la seva vuitena edició amb una sèrie d'accions en homenatge al cinquantè aniversari de Fluxus, històric col·lectiu que ha esdevingut una de les principals referències d'aquest certamen artístic.

Així, al llarg de tot el cap de setmana a Boadella i les Escaules es podran veure obres d'artistes provinents d'arreu del món com ara Kurt Johannessen, Lucía Peiró, Rita Marhau, Marina Mars, Sakiko Yamaoka, Robert Alda, Paula Grande, Montse Sabater, J.M. Calleja, Fernando Baena, Fina Miralles (protagonista del cartell promocional d'aquesta edició), Lis Costa, Joan Casellas (director de la trobada), Christopher Hewitt i Ana Rita Rodrigues.

A banda de la celebració dels cinquanta anys de Fluxus, la Muga Caula aquest any també retrà homenatge a una altra efemèride que no podia passar desapercebuda: el centenari del primer contacte de Marcel Duchamp amb Catalunya, quan l'any 1912 va exposar en una galeria de Barcelona el cèlebre Nu baixant l'escala. Com se sap, la presència de Marcel Duchamp al salt de la Caula va ser el detonant d'aquesta trobada artística, alhora que l'artista francès ha estat un referent de Fluxus en particular i de l'art d'acció en general.

El baptisme de Fina Miralles a la Caula

Cada any, una de les accions més destacades de la Muga Caula és la que recull la imatge promocional de cada edició. Aquest any, Fina Miralles és la protagonista d'una sèrie gràfica realitzada per Joan Casellas per al Museu Aire, en la qual apareix la veterana artista en el doll on neix el salt de la Caula. El retorn a l'origen, el naixement del primer arbre, l'aigua primigènia, el baptisme, “per esborrar el nom i retornar a l'inici del món”, són alguns dels elements simbòlics que es vol representar amb aquest seguit d'imatges en què es veu l'artista capbussant-se i apareixent de sota l'aigua talment com una Venus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA