Altres

música

Olot tindrà aviat un grup de ‘gospel' d'àmbit comarcal

El promouen tres olotines que s'han conegut participant en tallers i cursos sobre aquest tipus de música i de cant

Han organitzat un taller per engrescar la gent i, a l'octubre, començaran els assajos

Olot, i per extensió la resta de la comarca de la Garrotxa, tindrà aviat un grup de gospel genuí. Mariàngels Barnadas, Pilar Aumatell i Francesca Herrero fa temps que han anat coincidint en diversos tallers sobre aquest tipus de música i de cant, se n'han enamorat i han decidit promoure la creació d'un grup a la Garrotxa. Quan se'ls pregunta sobre el perquè de tot plegat, els falten paraules. Coincideixen a remarcar que és un tipus de música i de cant que els fa ser felices, que els fa sortir dels tallers rient i carregades d'energia, etc. Insisteixen que és un estil musical en què predomina el sentiment i volen deixar clar que el cor està obert a persones de totes les edats i que no cal tenir coneixements musicals, ni tampoc saber anglès –no és cap problema, perquè les cançons de gospel són molt repetitives–. “Hi cap tothom”, sentencia Barnadas, que és la directora.

Per posar en marxa la maquinària per a la constitució d'aquest cor, han creat una pàgina al Facebook –en poques setmanes ja s'han interessat per la iniciativa més d'una cinquantena de persones– i han organitzat un taller de gospel. Es durà a terme el 29 de setembre que ve entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre a l'espai social de l'Ideal, i els assajos començaran el 5 d'octubre i, a partir d'aquest dia, es faran cada divendres de dos quarts de nou a les deu del vespre. Les promotores expliquen que el repertori que s'assajarà no és de gospel espiritual, sinó que serà gospel contemporani fusionat amb altres estils. I és que no es volen ferir susceptibilitats. Tot i que és aviat per parlar de presentació del Gospel Cor Garrotxa, elles confien a poder participar en alguna de les trobades de corals d'aquest estil que es duen a terme al país pels volts de Nadal. Això no obstant, ara per ara, es volen centrar a crear un cor de músics i cantaires potent i a assajar.

LA DATA

29.09.12
És el dia que es farà el taller de ‘gospel',
i el 5 d'octubre començaran els assajos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor l’estatunidenc Duane Eddy, ‘el rei de la guitarra twang’

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona