cultura

cinema

El Festival de Cinema de Girona surt al carrer

La 24a edició tindrà lloc del 25 al 29 de setembre i recupera la “plaça dels Cines” per fer projeccions a l'aire lliure

El Festival de Cinema de Girona arribarà aquest mes de setembre a la vint-i-quatrena edició estrenant espai i dates. Amb la voluntat manifesta d'apropar-se més a un públic que cada cop s'allunya més de les sales cinematogràfiques i a uns ciutadans que cada cop recuperen més l'espai urbà del carrer, el certamen audiovisual recuperarà enguany un espai característic de Girona com és la “plaça dels Cines” (plaça de Sant Agustí o plaça de la Independència) per fer-hi projeccions a l'aire lliure. Emmirallant-se en aquest aspecte en el Festival de Locarno, la característica plaça gironina esdevindrà l'escenari central de la majoria de projeccions, juntament amb la Casa de Cultura i els Cinemes Albéniz Plaça. Pel que fa a dates, el festival tindrà lloc del 25 al 29 de novembre. Com cada any, la competició oficial inclourà curtmetratges de ficció, documental i videocreació amb una destacada presència d'obres procedents de la demarcació de Girona. Però si hi ha alguna cosa a destacar de la programació d'aquest any és la novetat d'incorporar un apartat de sèries i webseries. El festival, que amb això vol ser pioner, mostrarà més d'una trentena de treballs provinents de diversos punts de la geografia estatal que competiran per un guardó que lliurarà un jurat format per professionals del món de la comunicació, la televisió i la xarxa.

El festival gironí també manté la programació de llargmetratges, que per primer cop es mostraran dins la competició oficial i, per tant, també aspiraran a un guardó. Així, films de l'Argentina, el Brasil, Itàlia, França, Eslovènia o Romania es projectaran al costat d'obres de la Catalunya del Nord (provinents de Cinemaginaire d'Argelers) i de temàtica gai i lèsbica (del FICGLB). Espectacles de música i màgia també serviran per animar la festa.

Renovar-se per esdevenir tot un referent

Que el cinema, com el teatre, és un dels sectors culturals estratègics de la ciutat es va refermar ahir durant la roda de premsa de presentació del festival. La tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, va manifestar la voluntat del consistori de donar “la importància i el reconeixement que es mereix” al festival. No només això, sinó que va exposar el “compromís d'ajudar a convertir-lo en un referent nacional, estatal i internacional”. El director del festival, Lluís Valentí, no va amagar la seva satisfacció i va manifestar, per la seva banda, que ben aviat enllestiran un projecte que s'adeqüi a la voluntat del festival –a grans trets, “potenciar el talent i les oportunitats dels creadors”– i a les necessitats i potencial de la ciutat. Tots dos van aclarir que en cas d'un acord serà a finals del mes de novembre, per fer una propera edició del certamen audiovisual, la vint-i-cinquena, el juliol del 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Una escriptora gironina, guardonada als Premis Vila d’Ascó

girona
art

El Museu d’Història de Catalunya repassa 50 anys del Viladecans cartellista

Barcelona
música

Sopa de Cabra i Beth llancen la cançó ‘Temps de sega’

música
música

Tres grans intèrprets homenatjaran Pau Casals

Barcelona
museus

Nit i Dia dels museus, el 18 de maig

Barcelona
Crítica
música

A través dels segles

novetat editorial

Edicions de 1984 publica la ‘Poesia completa’ de Ventura Ametller

Barcelona

El jove i femení batec del bosc literari

Barcelona
CINEMA

El cinema de l’absurd de Quentin Dupieux obre Canes

Barcelona