cultura

PATRIMONI

Cruïlles vol ajuda per al monestir de Sant Miquel

L'Ajuntament reclama que el govern s'impliqui en el finançament per a la redacció del pla estratègic

L'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura va aprovar aquesta setmana una proposta de resolució en què insta el govern de la Generalitat de Catalunya a implicar-se en el projecte de recuperació de Sant Miquel de Cruïlles. Concretament, reclama el finançament per a la redacció del pla estratègic. A més del govern, Cruïlles sol·licita el suport del Consell Comarcal, a qui demana que s'impliqui amb els recursos de què disposi.

L'Ajuntament recorda que les inversions que s'han fet a partir del 2007 han servit per estabilitzar l'estructura de l'església i per garantir-ne la preservació i l'ús públic, però entén que aquesta s'hauria de concebre com una fase inicial dels treballs que cal realitzar en tot el conjunt monàstic.

Les inversions fetes en l'immoble en aquests últims anys han estat per sobre dels 600.000 euros. Ara es considera que cal reconvertir l'antic espai monàstic i els seus entorns en un conjunt monumental. En aquestes accions es veu la possibilitat de poder donar un impuls al desenvolupament econòmic local i també una millora per als serveis turístics del municipi. El primer pas del projecte és redactar el pla estratègic pel qual es busca finançament.

LA DATA

2007
Inici.
Aquest any es van iniciar les obres de rehabilitació del monestir de Sant Miquel de Cruïlles.

Un referent de l'arquitectura romànica catalana

El monestir de Sant Miquel de Cruïlles és un cenobi benedictí medieval. El conjunt monàstic, a l'entorn del qual es va desenvolupar l'actual veïnat de Sant Miquel de Cruïlles, estava format per l'església, el claustre i les dependències destinades a la quotidianitat de la vida monacal, com ara el refectori, la sala capitular, la biblioteca, el celler i l'hostatgeria, entre altres espais. L'església es va declarar Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 1931. El monestir està en un estat de conservació considerablement bo. El conjunt de Sant Miquel es considera un referent de l'arquitectura romànica catalana, tant des de l'òptica acadèmica com des de la investigació històrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera
ART

El MNAC adquireix una pintura de Tamburini gràcies a una donació de la Godia

BARCELONA

La primera trobada de productors gironins d’arts escèniques serà el 18 de juny

salt
la bisbal d’empordà

Més de 40 espectacles i una aposta pel circ inclusiu en la Fira del Circ al Carrer

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Sónar 2024

La IA ens farà la bugada, no les cançons

BARCELONA
Crítica

Aquells que moren quan estimen