cultura

Obrint Pas obre la programació cultural de la Universitat d'Alacant

Vint-i-dos espectacles de música, teatre i exposicions conformen la oferta cultural del primer semestre del curs

Producció pròpia, imaginació, autofinançament i col·laboració amb altres institucions i entitats, aquestes són les receptes que la Universitat d'Alacant a aplicat a l'hora de configurar l'agenda cultural del primer semestre del curs, que tal i com reconeixia el vicerector Carles Cortés, “el pressupost no arriba als 10.000 euros quan fa un parell d'anys era de 40 o 50 mil i això ens obliga a trobar alternatives sense deixar d'oferir una oferta amplia i de qualitat”.

I amb aquestes premisses el rector, Manuel Palomar, ha estat l'encarregat de presentar, acompanyat del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, la programació cultural per als propers tres mesos que tindrà com a principal escenari el Museu de la Universitat (MUA), que volen convertir, més enllà d'un espai expositiu en un polivalent de dinamització cultural. En total vint-i-dos espectacles principals, amb música, teatre i exposicions seran l'eix vertebrador de la proposta cultural de la UA que, segons ha explicat el rector vol “apostar per artistes emergents”.

Pel que fa a les representacions, Carles Cortés ha explicat que “les companyies s'arrisquen molt perquè venen a taquilla, sense cobrar res més que la recaptació, nosaltres posem la infraestructura, però a la Universitat no li costa més diners, de manera que es una oferta cultural autofinançada”.

Valencià

Cortés ha destacat que “el 25 per cent de la programació cultural es fa en valencià, el que no vol dir que la resta siga en castellà, ja que trobem altres llengües com l'anglès o el japonès”, una línia, la d'incorporar altres llengües, que volen aprofundir més endavant.

La primera activitat que destaca és l'actuació al paranimf dels valencians Obrint Pas, aquest dimecres. El dia 16, al col·legi Major la companyia mallorquina 10 Cèntims representarà Allò que els nostres néts haurien de saber de nosaltres una reflexió sobre els límits de la fantasia, els desitjos i la realitat, sempre en clau d'humor molt ben trobat. El 6 de novembre al Paranimf la protagonista serà Lisístrata, una producció de l'Aula de Teatre de la UA i dirigida per Tomàs Mestre i Andrés Vinaches. El 15 de novembre i també en valencià trobem l'obra Valèntia, la primera producció del col·lectiu Veus i es centra en una crítica a les retallades als serveis bàsics com la sanitat o l'educació. Un especial de Xavi Castillo de Pot de Plom Teatre és una altre dels espectacles en valencià que s'han programat aquetst semestre a la UA.

Exposició de Winter Garden

D.B.

Una de les novetats que presenta la programació d'aquest semestre són les activitats culturals integrades, entre les que destaca l'exposició Winter Garden, una mostra d'art contemporani japonès de la fundació Japó-Madrid i que contarà amb la realització de diferents activitats paral·leles amb l'objectiu de donara conèixer la cultura japonesa, com un concert de música contemporània japonesa, un cicle de cinema japonès o presentacions de llibres i tallers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.