Altres

música

El Cartellà Rock estrena banda pròpia formada per vint músics

Membres de grups com ara Umpah-Pah, Sui Generis, La Banda del Yuyu, The Basement i Sarmiento tocaran junts dissabte una vintena de clàssics del rock i el ‘blues'

El festival Cartellà Rock, organitzat per l'associació cultural Lex², sempre ha apostat pel rock de casa, i per això ara una bona representació intergeneracional de l'escena musical gironina ha format The Cartellà Rock Band, que demà actuarà en la dotzena edició del festival, a les escoles de Cartellà (23 h, gratuït). El cartell d'aquest any es completa amb els grups Véase Página 57 i Cantina Blue.

The Cartellà Rock Band està formada per una vintena de músics que han actuat amb els grups en altres edicions del festival. Són Aleix Pagès (baix), Arnau Coderch (veu, guitarra, bateria), David Mauricio (guitarra i veu), Jordi Turón (guitarra i veu), Jep Vilaplana (guitarra), Javi Galván (baix), Jordi Vila (bateria), Lluís Figueras (guitarra), Manel Rost (veu i harmònica), Marc Marquès, (bateria), Marc Xifra (baix), Maria Nicolau (veu), Maria Ruiz (bateria), Miquel Brugués (teclats), Nuri Mancebo (veu i teclats), Sesc Pla (veu), Toni Pujol (violí) i Xevi Pascual (baix). Són o han estat membres de Sui Generis, Umpah-Pah, La Banda del Yuyu, The Forrest Band, Calaveras, Nadies, The Qüits, Los Fabulosos Texastones, S de No, Sarmiento, Grateful Blues...

A Cartellà no tocaran tots junts, sinó en diferents formacions, generalment quartets que aniran variant la seva composició d'un tema a l'altre, com en una jam session.

Els músics han preparat, en diferents assajos, vint clàssics del rock i el blues com ara Brown sugar (The Rolling Stones), Maggie May (Rod Stewart), Stairway to heaven (Led Zeppelin), la molt apropiada Rock'n'roll en la plaza del pueblo (Tequila), Get up, stand up (Bob Marley) i Keep on rockin' in a free world (Neil Young). Està previst que el concert s'acabi amb Sympathy for the devil (The Rolling Stones), amb almenys deu músics en escena. “The Cartellà Rock Band és un petit miracle que uneix l'experiència i la joventut, l'essència més bàsica del rock, la passió i la revolució”, afirmen els organitzadors. Lex² vol “fomentar i promocionar el rock oferint a formacions, bàsicament del Gironès, la possibilitat de mostrar els seus treballs”.

Els col·laboradors

Per organitzar el Cartellà Rock, Lex² ha tingut el suport de Produccions Tremendes, els programes Perduts per la vall i els deixats i Una stona de rock de Ràdio Sant Gregori, Atot Produccions i el bar i restaurant La Terrassa. Entre grup i grup, hi actuaran Joan Duch i Jordi Pagès, de La Rodona.

El concert és gratuït, però per “ajudar a la causa” es poden comprar, a través de Facebook, uns tiquets de 5 euros per participar en el sorteig d'un lot de CD dels grups representats a The Cartellà Rock Band i un cartell signat per tots els músics.

LA DATA

17-11-2012
Dissabte tindrà lloc a les escoles de Cartellà la dotzena edició del clàssic Cartellà Rock (23 h, gratuït).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona