cultura

patrimoni

Rehabiliten l'església de Molló, joia del romànic

Les obres afecten diverses parts de Santa Cecília i costen prop de 200.000 euros

L'església romànica de Santa Cecília de Molló, un dels conjunts romànics més peculiars del Pirineu català, és objecte des d'aquesta setmana d'unes obres de restauració promogudes per la parròquia i el Bisbat de Vic, en col·laboració amb el Departament de Cultura i de l'Obra Social de La Caixa, en el marc del conveni per impulsar el Programa romànic obert, per a la conservació del patrimoni arquitectònic català. La inversió puja a gairebé 200.000 euros. El projecte preveu executar durant els propers mesos actuacions en diversos elements del temple. Així, es preveu la restauració del rosetó –eliminar la reixa, reomplir els buits, recuperar les línies arquitectòniques perdudes i substituir l'envidrament–; la construcció d'una zona pavimentada a l'accés exterior al monument com a prolongació del carrer, i la construcció d'un nou cancell d'entrada, que millorarà la il·luminació de l'accés i la visió interior del monument en hores en què el recinte està tancat. A part, el projecte preveu actuacions a les façanes, bàsicament la neteja i eliminació de plantes i excrements d'ocells, el repicament d'alguns punts i rejuntaments amb morter de calç, i també la millora del sistema de calefacció amb un sistema d'emissors integrat en la barana del cor, que es definirà durant l'execució de les obres amb l'empresa adjudicatària. A més, la portalada d'accés es netejarà amb pols de vidre, estabilització i rejuntaments.

LA XIFRA

200.000
euros
costen els treballs de rehabilitació de l'església romànica de Santa Cecília de Molló.

LA DATA

936
És l'any en què
per primera vegada hi ha un document que esmenta l'església parroquial de Molló.

Consolidació del campanar

El campanar, que és l'element arquitectònic més característic de l'església de Santa Cecília, serà objecte de diverses millores, com ara la col·locació de malles contra els ocells a les obertures i la impermeabilització de les superfícies horitzontals per evacuar les aigües. Les obres es completaran amb la restauració de la volta inferior del cor, que es reproduirà en l'estat originari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà