Conservar els fumerals

L'Ajuntament d'Aldaia, dins d'un pla de conserva ció del patrimoni arquitectònic, restaurarà sis fume rals de rajolars del segle X Un dels fumerals de rajo lar que es conserven a Al daia./ ARXIU

Els sis fumerals industrials de rajolars del segle XX que encara conserva Aldaia seran restaurats i conservats. L'Ajuntament va firmar el passat 22 de juny un conveni amb l'Associació d'Indústries de la Construcció (AIDICO)-Institut Tecnològic de la Construcció amb l'objectiu de portar a cap un estudi històric i tècnic per a la restauració i preservació d'este patrimoni arquitectònic d'aquesta localitat de l'Horta.

L'acord va ser rubricat per l'alcaldessa de la ciutat, Empar Navarro, i el president d'Aidico, Ramon Congost. Es tracta de sis fumerals de la primera mitat del segle XX ubicats en els punts següents: dos al camí de Silla, un al camí de Sant Onofre, un al camí Fondo, un al polígon in dustrial de la Lloma i un al carrer Coladors. Aquests fumerals és el que queda de les antigues fàbriques de rajola d'Aldaia que van aconseguir convertir la lo calitat en un dels centres productors de rajola més importants de la Comuni tat Valenciana. Els sis fu merals estan protegits en el PGOU d'Aldaia com a patrimoni arquitectònic local.

Amb la firma del conveni amb Aidico, l'Ajuntament fa un pas més amb vista a la seua conservació, ja que la rea lització d'aquest estudi servirà com a base per a declarar els fumerals Bé Immoble de Rellevància Local. El conveni compro met Aidico a dur a terme una investigació exhausti va de documentació histò rica i d'instrumentació i monitorització dels fume rals, que servirà a l'Ajun tament com a estudi previ d'assistència tècnica per a portar a cap en el futur ac cions de restauració dels fumerals. Es preveu que els treballs d'Aidico fina litzen, aproximadament, d'ací a quinze mesos. Per la seua banda, l'Ajunta ment es compromet a faci litar la realització de l'es tudi permetent l'accés als llocs objecte d'estudi, així com també la instal·lació d'instruments de mesura i totes aquelles mesures or ganitzatives o de custòdia ue siguen necessàries.

L'objectiu de l'Ajunta ment és disposar de la do cumentació tècnica perti nent que li facilite la con servació i restauració dels umerals i, d'aquesta ma nera, poder contribuir a la eua conservació i preser vació en un bon estat per què les futures genera cions els puguen conéixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA