cultura

Tomàs Mestre i Antoni Miro destaquen a la programació cultural de la Universitat d'Alacant

Es presenta una proposta cultural per als mesos de febrer, març i abril carregada de novetats

El vicerectorat de Cultura de Universitat d'Alacant, que dirigeix Carles Cortés, ha presentat la programació cultural per als mesos de febrer, març i abril. Una agenda carregada d'activitats entre les que destaquen l'apertura d'un Centre de Recursos Culturals ubicat als baixos del paranimf, una amplia oferta formativa i cultural per a estudiants de secundària, activitats integrades al voltant de la figura de l'artista de Mutxamel, Arcadi Blasco, concerts, obres de teatre i exposicions.

Entre les diferents propostes presentades destaca l'obra de teatre guanyadora del premi Evarist Garcia que convoca la Diputació d'Alacant “Deixa'm que et deixe”, de Tomàs Mestre i Joan Lluís Moreno programada per als propers 19 de febrer i 22 d'abril.

L'exposició d'Antoni Miro “Vol de gat: els camins infinits de l'art”, que integra a més una performance de la ballarina i coreògrafa Sol Picó, en una fusió de literatura, pintura i dansa al voltant de la novel·la “Vuelo de gato” de l'escriptor, professor i ex ministre de cultura de Cuba, Abel Prieto. També cal destacar, el 14 de febrer, la presentació del disc de Verdcel “Els dies del sauri”, premi Ovidi 2012

Arcadi Blasco

L'artista de Mutxamel és un dels protagonistes de la programació cultural de la UA, al voltant de la seua vida i obra s'han programat una exposició, jornades i tallers.

L'exposició, titulada “Arcadi Blasco: Relats de línies i fang” s'inaugurarà al mes de febrer i paral·lelament s'han programats tallers el 7 i 35 de febrer i unes jornades sobre l'artista els dies 7 i 8 de maig.

MUA i L'Alcúdia

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) continua la seua transformació en un espai cultural polivalent amb l'organització de diferents activitats i ara amb l'apertura d'una sala permanent dedicada al jaciment arqueològic de l'Alcúdia, a la que es podrà conèixer el treball d'investigació que desenvolupa la UA i la col·laboració amb el Museu de la Vila Joiosa.

Al Museu també es podrà visitar l'exposició “Centro de Cálculo”, a la que es reflexiona i analitzen les influències que va tenir aquest centre de la Universitat de Madrid (ara Complutense) a la investigació, la docència i la incorporació de l'ordinador a l'art posterior i que comptarà amb tot un seguit d'activitats integrades realitzades en col·laboració amb l'Escola Politècnica Superior de la UA.

Toca Toca

Els grups emergents d'Alacant tenen la oportunitat de participar a la convocatòria “Toca Toca” que oferirà un concert el 19 d'abril amb aquells que hagen estat seleccionats i els beneficis del qual es destinaran al l'equip d'handbol de la UA, el vicerector, Carles Cortes ha destacat que “d'aquesta manera fusionem cultura i esport amb l'objectiu, en aquest cas, de poder finançar la participació de l'equip d'handbol al Campionat Europeu a Katowice (Polonia), després que l'any passat es proclamaren campions d'Espanya universitaris”.

Les actuacions de la Coral Universitària, la Orquestra Filharmònica de la UA o dels concerts del Conservatori Superior de Música Oscar Esplà oferira al MUA completen l'oferta musical de la programació de la Universitat, mentre que en teatre, es podrà veure “La Señorita Julia”, “Sexpearemente”, “Lisístrata”, “Ètica, tattos y saldos”, “Con pies de circo” i “Little Igöc Shop of Horror”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA