Territori

agenda. d'autor / j.t

Reconeixement a la Mostra
La Secretaria de Cultura de la Presidència d'Argentina ha declarat d'interès cultural la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que des de fa 18 anys es realitza a Lleida. La declaració, signada pel secretari Jorge Coscia el passat 18 de gener, suposa un nou reconeixement a aquest certamen i a l'estreta col·laboració que la mostra ha mantingut des dels seus inicis amb les institucions, productes i artistes d'Argentina. També és especialment continuada la cooperació amb els instituts i escoles de cinema d'aquest país. La mostra d'enguany s'oferirà del 12 al 19 d'abril en la que serà la seva 19a edició.
Curs del millor mim
El principal mim de l'Estat espanyol, Carlos Martínez, impartirà un curs intensiu de dotze hores a l'Aula Municipal de Teatre de Lleida. Seran els dies 16 i 17 de febrer i sota el títol Tocar el silenci. Martínez, nascut a Astúries i resident des de fa anys a Barcelona, ensenyarà els principals secrets d'aquest gènere i també aprofitarà la seva estada a Lleida per presentar el llibre Desde el camerino en què repassa la seva activitat i les tècniques del mim.
monogràfic “tocar el silenci”
Aula de Teatre, el 16 i 17 de febrer
Bateig de l'Àliga de Cervera
Cervera va batejar dimarts la seva nova àliga, que presidirà les principals festes de la capital de la Segarra. Feia quasi un segle que la ciutat no disposava d'aquesta figura i la construcció de la nova àliga s'ha fet a partir de l'estudi de l'antiga, que data de 1423 i el cap de la qual es conserva al Museu Comarcal. El bateig va tenir l'apadrinament de l'àliga de la Patum de Berga. La figura ha estat construïda per Ramon i Antoni Ninot i Ramon Riu, i promoguda per l'agrupació Seny Major.
Pablo Carbonell, a Tàrrega
L'actor i cantant Pablo Carbonell presentarà el dia 15 a Tàrrega el seu darrer disc, Canciones de cerca, en un concert al Teatre Ateneu a partir de les 22.30. L'actuació forma part del cicle Tàrrega sona a... El preu anticipat és de 10 euros, i de 12 a taquilla.
Restauració de la verge de Saidí
L'escultura de la Mare de Déu de Saidí, pertanyent al fons del Museu de Lleida, es restaurarà en les properes setmanes al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC). Els treballs consistiran en una neteja de la figura perquè recuperi el seu esplendor i color. Serà la segona intervenció després de la que ja es va fer al 1986. L'escultura, que rep el nom de la població de la Franja de Ponent d'on és originària, conserva el seu ús litúrgic a l'església de Sant Llorenç de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
convenció

La CatCon s’expandeix com l’Univers

vilanova i la geltrú
ROSES

La il·luminació del Castell de la Trinitat rep un primer premi en els (D)arc Awards

ROSES

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA