cultura

La Gira comença amb el concert de falles a Burjassot

El festival itinerant de música en valencià promogut des d'Escola Valenciana, més conegut com La Gira, arrancarà diumenge que ve 17 de març a les 21 hores en l'Auditori de la Casa de Cultura

Un any més, i per cinqué any consecutiu, Escola valenciana ha escollit aquest espai burjassoter per a iniciar la temporada de concerts amb els quals van a recórrer diferents escenaris per tot arreu del territori.

Les entrades per al concert, que va a comptar amb l'actuació d'Orxata Sound System, Txarango i Atupa, ja estan disponibles en Escola Valenciana i Ca Bassot, però també es poden adquirir en Terra (Benimaclet), Ca Revolta (Ciutat Vella) i el Racó de la Corbella (Velluters).

Els primers a pujar-se a l'escenari de l'Auditori de Burjassot serà Atupa, el jove grup provinent de Montcada. Un grup que naix de l'amistat i l'amor pel rap. Aquest grup es caracteritza per la versatilitat i la fusió de tres estils distints de rapejar i quatre formes d'entendre el Hip Hop.

Després d'ells saltarà a escena Txarango, un grup de música format a Barcelona l'any 2010. El grup destaca per la qualitat de les seues lletres que s'endinsen en un imaginari vinculat al món del circ i del clown. A Burjassot estaran amb el seu debut discogràfic, Benvinguts al llarg viatge, editat l'any passat.

Finalment, tancarà les actuacions de la nit Orxata Sound System, un col·lectiu musical valencià nascut el 2003 que mescla diferents estils de música electrònica amb el cant d'estil i la música tradicional valenciana. Les lletres tenen un fort component de crítica social i escèptic, i a més d'utilitzar el valencià com a llengua d'expressió, el grup aposta per formes lliures i horitzontals de distribució i creació, publicant el seu treball en xarxes d'intercanvi i promovent l'edició de les lletres de les seues cançons amb una pàgina al seu web.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
DANSA

El Mercat de les Flors reforça vincles enmig de les reformes

BARCELONA
Estrenes de cinema

Zombis amb zeta de zen

Barcelona
comunicació

El Punt Avui proposa un estiu farcit d’entrevistes i festivals

girona
Michel Franco
Director de cinema

“La manca de substància s’intenta tapar amb diners”

Barcelona

L’Ideal estrenarà l’exposició ‘Jules Verne 200’ al setembre amb tecnologia d’última generació

Barcelona
cultura

Mariscal presenta el seu càntir “ondulat” per l’Argilà d’Argentona

Argentona
Literatura

‘Callahan’ Ruiz es treu la màscara a ‘Insània’ per a narrar pors i traumes que el turmenten

Girona
lliurament

Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona
Jordi Galli
Escriptor

“El procés d’escriure és un viatge, també, una ruta diferent de la que vam recórrer”

Barcelona