cultura

El MUA inaugura l'exposició “Joan Fuster. Nosaltres els Valencians”

El rector Manuel Palomar estarà present a l'acte al que també hi haurà representació de la Universitat de València Estudi General

La Universitat d'Alacant dedica una exposició a l'anàlisi de la repercussió històrica i social del llibre “Nosaltres els valencians” que Joan Fuster va escriure el 1962, així com a la figura del mateix Fuster.

Aquesta mostra arriba al MUA gràcies a la col·laboració institucional entre la Universitat d'Añacant, l'Ajuntament de Sueca i la Universitat de València, autora de l'exposició.

Manuel Palomar, el rector de la UA, inaugurarà “Nosaltres els valencians” hui dijous 21 de març a les 13h en la sala Sempere del MUA, amb la presència del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; el vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés; el coordinador de la Càtedra Joan Fuster, Ferrán Carbó, i el director del Servei de Cultura de la UA, Faust Ripoll.

L'exposició “Joan Fuster. Nosaltres, els valencians. 1962-2012” commemora l'aparició d'aquest llibre que, a pesar de tenir ja mig segle d'existència, continua sent reeditat i manté viu l'interès pel contingut. El recorregut expositiu mostra qui era Joan Fuster a través de documentació conservada per l'autor mateix, a més d'altres documents sobre el procés d'elaboració del llibre i les dificultats viscudes amb la censura franquista de l'època.

L'exposició dóna a conèixer també una part significativa i poc coneguda del llegat de Fuster que es trobava en sa casa, a Sueca, la seua ciutat natal. Així, el recorregut presenta materials documentals i bibliogràfics, la seua correspondència, i obres col·leccionades per l'escriptor, entre les quals hi ha pintures, escultures, gravats i dibuixos d'artistes com Manolo Gil, Joan Miró, Antoni Tàpies, Manuel Hernández Mompó, Andreu Alfaro, Rafael Armengol, Artur Heras, Joan Ponç, Equipo Crónica, Equipo Realidad, Antonio Saura, Joan-Pere Viladecans, Albert Ràfols Casamada, Josep Maria Gorris, Josep Renau, Manuel Boix, Josep Pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SÓNAR 2024

Entre clàssics gals i transgressors kenyans

BARCELONA

Revista centenària

Banyoles
Lluïsa Julià i Capdevila
Directora de la “Revista de Catalunya”

“Volem fer més visible la «Revista de Catalunya»”

Banyoles
“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”
Josep M. Roig Rosich
Historiador

“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”

Banyoles
Joan Villarroya Font
Historiador i autor del llibre “Mussolini contra Barcelona”

“Al darrere del bombardeig del 17 de març del 1938 hi havia Mussolini”

Badalona
música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera