cultura

L'Eliana inicia l'homenatge a Estellés amb una exposició biogràfica

El Centre Sociocultural farà de contenidor de la mostra “Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances”

L'exposició -realitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per commemorar l'Any Estellés, coincidint amb els vint anys de la seua mort, mostra les diferents facetes del poeta de Burjassot des del punt de vista familiar i literari, a més d'aproximar a la seu molt extensa producció poètica.

La mostra fa un repàs fotogràfic per la vida del poeta, des de menut fins a la seua mort, a través de 12 panells que reflecteixen en potents instantànies el trajecte vital d'un poeta jove que va creixent com a ciutadà de la València del seu temps i com a escriptor.

Recitals i homenatges, actes de compromís polític al costat de Joan Fuster i altres figures de la transició i fins i tot imatges del seu multitudinari enterrament en el seu Burjassot natal, seran exposades al passadís central del Centre Sociocultural des del 9 d'abril fins al dilluns 15 abril a mig dia.

A l'Eliana, l'exposició es complementarà, a més, amb algunes propostes de creació pròpia: registres sonors amb la veu del poeta recitant els seus poemes, una selecció “costumitzada” d'algunes de les seues més representatives poesies, racons de lectura on poder llegir a Estellés, poemes musicats per grans autors i d'altres.

Aquesta exposició és, a L'Eliana, l'esdeveniment més visible d'un important conjunt d'activitats molt diverses, dissenyades expressament per a la celebració de l'Any Estellés a aquest poble del Camp de Túria, que han estat coordinades des de les regidories d'Educació i Infància, Cultura i Promoció del Valencià de l'Ajuntament de l'Eliana, i a les quals han anat sumant-se un gran nombre de col· lectius del municipi de tot tipus: des dels centres educatius de tots els nivells al Centre d'estudis locals (CEL), passant per la biblioteca municipal, el Cor de l'Eliana, la Unió musical ... o professionals reconeguts en l'àmbit universitari, veïns de l'Eliana, i que van de la celebració del Dia del llibre a teatralitzacions sobre la poesia d'Estellés, xerrades, taules rodones, lectures col · lectives de la seua obra, cinema, teatre, contacontes, dansa, música ... al llarg de tot aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic