Territori

agenda / d.m

Recorregut per la història del comtat d'Urgell
Divendres 12 d'abril comença el cicle de conferències sobre la història del comtat d'Urgell dintre del cicle 600 anys de la fi del Comtat d'Urgell (1413-2013). Els encarregats d'obrir el cicle són Francesc Fité, professor de la Universitat de Lleida, i Alberto Velasco, del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, que faran una xerrada sobre el tema Els comtes d'Urgell com a promotors turístics. El cicle, organitzat pel Museu de la Noguera i l'Ajuntament de Balaguer, es complementa amb altres activitats, com una ruta per visitar els espais comtals d'Urgell. Diumenge 14 d'abril es farà una visita guiada a Castelló de Farfanya. Més informació al Museu de la Noguera i l'Oficina de Turisme de Balaguer.
conferència ‘Els comtes d'urgell com a promotors turístics'
12 d'abril, 20.30h, sala d'actes de l'ajuntament de Balaguer
Deu anys de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell
L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida inicia aquest diumenge a Vallbona de les Monges un cicle simfònic amb motiu del 10è aniversari de la seva creació, fruit de la iniciativa de la Diputació de Lleida i la Fundació Julià Carbonell. El cicle d'actuacions comença aquest mes d'abril, durant el qual l'orquestra també actuarà a Gerri de la Sal, i continuarà per la resta de comarques lleidatanes. Els llocs escollits per als concerts són escenaris destacats del patrimoni arquitectònic dels pobles lleidatans. El monestir de Vallbona de les Monges, del qual hi ha notícies des del segle XII, és el lloc escollit per a aquest diumenge. El segon concert es realitzarà el 14 d'abril a la col·legiata de Gerri de la Sal. Per a aquests dos primers concerts l'orquestra ha escollit l'obertura de l'obra Russlan i Ludmilla, de M. Glinka, i la Simfonia núm. 5 Opus 64, de Txaikovski.
concert orquestra julià carbonell
7 d'abril, Vallbona de les Monges
no eixuguis els plats
Carles Hac Mor
L'escriptor Carles Hac Mor (Lleida, 1940) acaba de publicar amb Pagès Editors No eixuguis els plats, un conjunt de relats que va guanyar el premi 7 Lletres de Cervera de l'any passat. Són set narracions que juguen amb la subversió de la frontera entre literatura i realitat, entre autor, narrador i personatges. Carles Hac Mor és autor d'una prolífica obra. Ha conreat sobretot la poesia però també ha explorat els límits dels gèneres fins al punt de batejar-ne de nous.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)