cultura

música

Girona A Cappella apuja el llistó qualitatiu per ser un un referent europeu

The Boxettes, Fool Moon, Sei Ottavi i Cap Pela són els caps de cartell que hi actuaran

El festival coincideix amb Temps de Flors, de l'11 al 19 de maig

La música a cappella potser no té la repercussió del pop o el rock, però, com bé remarca Pau Marquès, director del festival Girona A Cappella, la majoria de cantants famosos, com ara Michael Bublé o Shakira, compten amb formacions que els acompanyen en les seves gires. Amb la voluntat de donar més relleu a aquest gènere musical i, per què no, convertir el festival en una cita ineludible en el calendari dels esdeveniments culturals del sud d'Europa situant la ciutat dins el circuit europeu de la música sense instruments expressada només amb la veu, Girona A Cappella fa un pas endavant, ferm i ambiciós, amb el suport de les institucions.

A diferència de la primera edició, per aquesta segona s'ha ampliat el pressupost dels 15.000 euros a 50.000 (la meitat aportats per l'Ajuntament de Girona, la resta per la Diputació i patrocinadors), un fet que ha permès que l'Associació Fringe, que l'organitza, hagi apostat per programar algunes de les formacions més reconegudes del món, provinents d'estils tan diversos que van des del pop i el jazz a les polifonies i música sacra. Aquest any el cartell inclou els concerts de formacions de primer nivell com ara les londinenques The Boxettes, els hongaresos Fool Moon, els italians Sei Ottavi –totes tres formacions actuen per primer cop a Catalunya– o els mallorquins Cap Pela.

La programació d'aquest festival, que tindrà lloc de l'11 al 19 de maig, coincidint amb Girona Temps de Flors, també inclou actuacions destacades de grups catalans com The Earth Angels, The Hamfris Quartet, Ocumé, Trio Chikiboom, The Minstrels Quart i Nàiade. Formacions gironines com Nàiade, el cor de la Universitat de Girona, el cor Preludi i el cor de dones Claudefaula també hi tindran cabuda.

Un escenari principal

Un dels altres aspectes diferencials respecte a l'any passat és que, en comptes de l'atomització d'espais repartida per diversos escenaris i patis de Girona, en aquesta edició es disposarà d'un escenari principal, situat al bell mig de la plaça de la Independència, amb un aforament d'unes 300 cadires. D'altra banda, per involucrar el sector comercial gironí, el festival ha programat també concerts al Caixafòrum, la Casa de Cultura i el mercat del Lleó. Les 17 actuacions programades seran gratuïtes.

La tinenta d'alcalde de l'Ajuntament, Marta Madrenas, va destacar durant la presentació del festival que aquest no és un “farciment de Temps de Flors, sinó un festival
amb entitat pròpia”, motiu pel qual el consistori hi aposta fermament. L'augment espectacular del pressupost ho demostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA