Sense cultura

PORT. FRANC

maria palau

Un impuls al talent

Talent & Co és una agència especialitzada en el sector artístic. Si avui el poder de la imatge és absolut, per què els artistes han de renunciar a contractar un bon professional que tuteli la seva imatge?

Els nous temps estan sacsejant i transformant tantíssimes coses del sistema de l'art que fins i tot comença a no fer-nos servei la nomenclatura que hem utilitzat fins ara. Exemples? Les galeries de nova generació es neguen a ser etiquetades com a galeries. S'anuncien com a espais d'exposicions, sense renunciar a comerciar amb art, és clar que amb uns principis que estan a les antípodes de la febre especuladora que tant de mal ha fet al sector. És que troben que el concepte tradicional de galeria ha quedat desfasat? O més aviat creuen que ha adquirit unes connotacions i uns vicis massa negatius? Segurament pensen totes dues coses alhora, i amb molta raó. Els artistes joves tampoc volen portar més l'etiqueta d'emergents, i a molts, joves i grans, els sembla massa presumptuós anar per la vida d'artistes, i prefereixen ser considerats com a creadors.

Moltes coses estan canviant, i moltes més canviaran en aquest nou món, global l'anomenen, en què uns veuen més oportunitats que mai per als artistes i altres, més dificultats i un munt de carreres frustrades. Són temps d'oportunitats i de dificultats alhora, per paradoxal que sembli, i el cert és que l'artista d'avui, com el d'ahir, s'ha de buscar la vida i continua necessitant algú que l'acompanyi en la seva aventura. Algú que l'acompanyi, que li faciliti el camí, que sigui còmplice dels seus moments de genialitat creativa però també dels seus fracassos, personals i professionals (en els artistes acostumen a ser la mateixa cosa), digui's galerista, marxant..., o potser de cap d'aquestes maneres, però al cap i a la fi necessiten aquest algú que els faci reaccionar més enllà de la solitud del seu taller. No deixa de ser curiós que, en un món tan hiperconnectat com el nostre, molts artistes segueixin sentint-se uns estranys utilitzant els instruments de difusió massiva aliats amb les noves tecnologies. Curiós, o tot el contrari: dedicar-se a la creació és una feina molt absorbent. Què més se li pot exigir, a l'artista?

Talent & Co és un espai de coworking (un espai de treball compartit per una dotzena d'empreses) situat al barri barceloní de Gràcia, al número 13 del carrer de la Llibertat, on des de fa uns mesos funciona una agència especialitzada en el sector artístic, única a l'Estat, que condueixen Marta Aguilar i Víctor F. Clares, dos joves amb noves mirades i entusiasmes del que pot fer la comunicació i el màrqueting per als artistes i, cosa important, per estimular noves aliances amb els col·leccionistes. Conscients que per a molts creadors la promoció del seu treball pot ser angoixant i, en la majoria dels casos, missions impossibles, Talent & Co ofereix serveis i estratègies a mida de cada perfil i ambició d'artista i té un paquet bàsic (per 300 euros anuals) que inclou un bon posicionament al seu web, un dossier de premsa, generar opinió i debat a les xarxes socials... El repte és, i d'això l'art d'avui no en va sobrer, agitar la sensibilitat de la societat amb noves propostes artístiques que encaixin amb les seves inquietuds. Aguilar i Clares pensen en clau “d'accions” per mobilitzar la gent amb gust i criteri artístic, ben lluny de l'actitud passiva de la majoria de galeries de tota la vida. Accions com per exemple trobades en petit comitè amb els seus artistes i amants de l'art.

Si avui el poder de la imatge és total, per què els artistes han de renunciar a contractar un bon professional que tuteli la seva imatge? A Talent & Co, només se'ls exigeix una cosa: que tinguin talent. “El nostre objectiu és treure tot el partit possible dels creadors amb geni”, exclamen els seus artífexs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.