cultura

El Fic-Cat premia Sergi López

Més de 40 produccions audiovisuals aspiren als premis del Festival Internacional de Cinema en Català

El cineasta Jesús Monllaó presenta en la gala inaugural la seva pel·lícula, ‘Fill de Caín'

Per la “seva densa i llarga trajectòria” i “perquè és l'actor català més internacional”, el conegut vilanoví Sergi López va rebre dimecres a la nit el premi honorífic del Festival Internacional de Cinema en Català (Fic-Cat), un certamen que s'organitza per sisè any a Roda de Berà i que té la singularitat que només accepta produccions audiovisuals catalanes. Sergi López va protagonitzar la gala inaugural del Fic-Cat, al Casino Municipal de Roda. Després de rebre el guardó de mans del director del festival, Antonio Barrero, l'actor va defensar el cinema en llengua catalana: “El cinema en català existeix; a Catalunya hi ha molt talent i hi ha molta gent que fa moltes coses interessants, el que falta és que hi hagi un interès polític més clar i que entre tots ens ho creguem més”, va dir en el seu parlament.

El segon protagonista de la nit inaugural va ser el director de cinema tarragoní Jesús Monllaó i una part de l'equip d'actors que intervenen en el seu primer llargmetratge, Fill de Caín, que va servir per inaugurar el festival. El film, que tot just es va estrenar fa una setmana, ocupa el quart lloc en el rànquing de les pel·lícules estrenades en nombre d'espectadors i recaptació aquest cap de setmana. A la gala hi van assistir alguns dels actors protagonistes, com ara Maria Molins, Mercè Rovira i els joves David Solans i Abril Garcia. Hi van faltar, però, José Coronado i Julio Manrique, “per motius professionals”, segons Monllaó.

El Fic-Cat durarà fins diumenge a la nit. S'hi projectaran 43 produccions, que s'han seleccionat d'entre els més de 220 llargmetratges, curtmetratges, documentals, videoclips i treballs de centres educatius que enguany s'han presentat al concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Colomo
El músic de Sant Celoni publica ‘Tecno-realista’

“Em calia cantar contra Elon Musk i el tecno-optimisme”

Barcelona
art

L’equip de comissàries de ‘Miró-Picasso’ i el crític d’art Eudald Camps, Premis GAC

barcelona
música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

girona
art

Un Degas a Todocolección per 926 euros

barcelona
TEATRE

El Lliure de Gràcia debat íntimament sobre el feixisme a ‘Retrat de l’artista mort’

BARCELONA
LLETRES

Rosa Regàs desgrana sense tabús la seva vida en el llibre ‘Un llegat’

LLOFRIU
música

Buhos, Els Amics de les Arts, Mishima i Ambauka, al Festival Inspira

ripoll

El fiTM presenta un cartell amb un ampli ventall estilístic

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ART

Una exposició de Gabriel Casas, entre la programació del festival Lumínic

SANT CUGAT DEL VALLÈS