cultura

El mal serà a Sitges

La producció catalana ‘Grand Piano', dirigida per Eugeni Mira i protagonitzada per Elijah Wood i John Cusack, inaugurarà l'edició d'aquest any del festival

La mostra projectarà films de Nicolas Winding Refn, Jim Jarmusch i Neil Jordan

El bon nivell aconseguit pel cinema fantàstic de producció catalana en els últims anys fa que ja no sigui gens sorprenent que una producció del país inauguri el Festival de Sitges. I això és el que passarà aquest any amb la 46a edició, que se celebrarà entre l'11 i el 20 d'octubre.

Grand Piano, una pel·lícula d'Eugeni Mira produïda per Adrián Guerra i Rodrigo Cortés –realitzador de Buried i Llums vermelles–, serà el títol encarregat d'obrir la mostra. Es tracta d'un thriller l'acció del qual es desenvolupa durant la celebració d'un concert temàtic, que té com a protagonistes Elijah Wood, John Cusack, Alex Winter i Kerry Bishé; segons el director del festival, Ángel Sala, es tracta d'una mostra de “suspens a l'estil Hitchcock” que constitueix “una nova demostració del talent del cinema català amb vocació internacional”.

Un dels eixos temàtics d'aquesta edició serà el renaixement del mal, un tema que és present des del mateix cartell del festival, que homenatja la pel·lícula de Roman Polanski La llavor del diable. I el festival dedicarà una atenció especial a un fenomen emergent, íntimament vinculat a la crisi econòmica: el cinema low cost. La secció Noves visions –dedicada al cinema més arriscat i experimental– apostarà a través del programa Emergents pel cinema fet amb talent i pocs recursos i pels nous models de mercat i exhibició. Algunes de les mostres que es podran veure seran la pel·lícula de zombies The Battery, de Jeremy Gardner; la versió final de La tumba de Bruce Lee, de Canódromo Abandonado, i El lobito, d'Antonio Dyez.

La secció oficial presentarà aquest any títols com ara Only God forgives, de Nicolas Winding Refn (Drive); Only lovers left alive, de Jim Jarmusch, un relat d'amor etern entre dos vampirs; A glimpse inside the mid of Charles Swann III, de Roman Coppola, una comèdia surrealista; The Congress, d'Ari Folman (Vals con Bashir), basada en una novel·la de Stanislaw Lem que barreja animació amb una trama protagonitzada per Robin Wright i Harvey Keitel, i Real, el retorn al fantàstic del director Kiyoshi Kurosawa. Sitges 2013 també projectarà el retorn d'Alexandro Jodorowsky, amb la seva biografia imaginària La danza de la realidad, i una nova incursió de Neil Jordan en la temàtica de vampirs amb Byzantium.

El pressupost de què disposarà aquest any el festival serà més reduït que l'anterior i es concretarà pròximament; s'està en espera de comptar amb nous patrocinadors privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona