cultura

Sants s'engalana per viure a fons la festa major

La periodista i ‘sommelier' Meritxell Falgueras fa avui el pregó d'una festa que s'allarga una setmana i guarneix quinze carrers que ofereixen un munt d'activitats

Avui comença la festa major de Sants, durant la qual la participació del veïnat, a través dels carrers guarnits i de les activitats que s'organitzen, tornarà a ser un dels pols atracció. L'encarregada d'obrir aquesta significativa festa, d'un barri especialment viu i contestatari, és la periodista i sommelier Meritxell Falgueras, que a les vuit del vespre llegirà el pregó al parc de l'Espanya Industrial. La Meritxell, veïna del barri, és la cinquena generació del Celler Gelida, un establiment que ha donat grans vins al llarg de cinc generacions.

Durant la setmana de festa major, els quinze carrers engalanats ofereixen un munt d'activitats que permeten convertir aquests dies en una passejada festiva i sens fi pel barri de Sants. Els carrers que participen en la festa major aquest any són: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Canalejas, Finlàndia, Galileu, Guadiana, Masnou-Premià, plaça la Farga, Robrenyo Rosés-Casa Gran, Sagunt, Santa Cecília, Valladolid, Vallespir i Vallespir de Baix.

A banda de l'activitat dels quinze carrers guarnits, hi ha totes les propostes a cal Borinot d'una entitat tan potent com ho són els castellers de Sants. Cal Borinot (Comtes de Bell-lloc, 49) és el lloc de reunió habitual dels castellers quan no estan assajant o no són a plaça.

Entre els actes unitaris de la festa major (és a dir, els que no formen part del programa dels carrers ni dels castellers), el foc hi té un paper important. El divendres de la setmana que ve hi ha al correfoc infantil i el correfoc d'adults, amb Diables i Guspires de Sants, Els Socarrimats de l'Infern i Els Barrufets. Entre els concerts, destaca el d'Oliva Trencada (demà al parc de l'Espanya Industrial) i el de La Troba Kung-Fú (el grup de la Garriga hi actuarà dilluns que ve). Una novetat d'aquest any són les visites guiades al MNAC, per les quals cal inscriure's, fins al 5 de setembre, a les Cotxeres de Sants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.