cultura

Rècord de visitants en el Castell de Dénia durant l'estiu

Les visites guiades es perllongaran durant la tardor vinent

El Castell de Dénia ha batut aquest estiu 2013 el rècord de visitants. L'interés que desperta el monument unit a un atractiu programa de visites guiades que oferta de manera gratuïta la regidoria de Cultura contribuïxen que este Bé d'Interés Cultural siga un dels principals destins dels qui visiten la vila.

Segons les dades facilitades hui, durant el mes de juliol es van registrar 14.000 visites al castell i al finalitzar agost s'esperen també xifres elevades.

Les visites guiades han experimentat un increment considerable de participants. La de caràcter generalista “Descobrix el castell de Dénia” va ser realitzada per 605 persones entre el 16 i el 31 de juliol i per 707 de l'1 al 15 d'agost. L'increment és apreciable si el comparem amb les dades de 2012 amb 388 visitants al juliol i 410 a l'agost.

A més, enguany, coincidint amb la celebració del mil·lenni de la taifa de Dénia, s'ha creat una ruta monogràfica titulada “Les portes de l'alcassaba de Mâdinat Daniya” que ha gaudit de molt bona acceptació entre el públic.

Aquest recorregut pels vestigis de l'època andalusina ha sigut realitzat, des de la seua posada en marxa a mitjan juliol, per més de 1.000 persones, segons ha indicat l'arqueòleg municipal, Josep Antoni Gisbert. Esta repercussió ha portat a la Delegació de Cultura a plantejar-se la continuïtat de la visita nocturna durant els mesos de tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid