cultura

Arriba a Dénia la Mostra Internacional de Dansa

Es tracta de la 22a edició i s'ha consolidat com a reclam cultural i turístic de primer ordre

La Mostra Internacional de Dansa Folklòrica de Dénia celebra la 22a edició del 5 al 8 de setembre erigida com un reclam cultural i turístic de primer ordre que congrega cada any una mitjana de 4.500 espectadors.

El Ballet Nacional de Rússia inaugurarà la present edició el 5 de setembre amb l'espectacle titulat “Gran Ballet de Rússia”, dirigit per Ivan Gromakov. Després de l'èxit obtingut l'any passat en la Mostra amb Els cosacs de Taras Bulba, el Ballet Nacional de Rússia proposa en aquest nou espectacle un recorregut pel folklore dels diferents territoris de l'Estat rus, amb gran diversitat de ritmes i un impressionant desplegament de vestuaris.

El 6 de setembre actuarà el grup de música i ball Gurjaani, de l'Estat de Geòrgia. Dirigit pel coreògraf Paata Gurgenidze, la formació inclou en el seu repertori danses populars de Geòrgia acompanyades de música en directe. El grup Gurjaani ha participat amb èxit en nombrosos concursos i festivals internacionals.

El grup Saavedra Fajardo, de la població murciana d'Algezares, ha treballat els últims deu anys a mantindre i perfeccionar tot allò que s'ha relacionat amb els balls tradicionals d'Algezares i de la resta de la regió de Múrcia, fent especial insistència en la tasca d'investigació i recuperació de la indumentària tradicional.

En l'actuació que oferirà en la Mostra de Dénia el dia 7 de setembre, el grup lluirà indumentària dels segles XVIII i XIX i interpretarà tant de ball popular com a boleros.

Com és tradicional, la Mostra Internacional de Dansa Folklòrica es clausurarà amb l'actuació del grup denier Dianium Dansa, que posarà en escena un espectacle creat especialment per al festival. Actuaran tant el grup de majors com el de xiquets i xiquetes, amb l'acompanyament musical d'una rondalla, tabal i dolçaina.

La mostra se celebrarà en el seu escenari habitual a l'aire lliure, la plaça del Consell. Les actuacions començaran a les 22 hores excepte la del diumenge 8 de setembre, que s'iniciarà a les 21 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA