cultura

Els premis Micalet d'enguany marcats per l'apagada de Canal 9

La 26ª edició ha guardonat Rafael Sena, Obrint Pas i ha subratllat un treball de cartografia, un altre sobre minories ètniques i un projecte escolar d'Almoines

La Societat Coral el Micalet ha celebrat hui la 26ª edició del tradicional lliurament dels seus guardons anuals, els Premis Miquelet.

Els guanyadors han sigut Rafael Company, que amb ‘Cartografia, edeologia i poder. La Mediterrània nord-occidental i els mapes etnogràfics del ‘Touring Club' italià (1927-1940)' ha aconseguit el Joan Coromines d'investigació; i Vicent Ribes i Albert, director del CEIP El Castell d'Almoïnes (la Safor), que amb el treball ‘Art i educació' ha guanyat el premi Enric Soler i Godes, d'experiències pedagògiques a l'escola.

La vetlada literària ha començat amb l'actuació de folk de Mara Aranda, i ha continuat amb el parlament d'obertura de la gala a càrrec de la periodista i ex treballadora de RTVV, Amàlia Garrigós.

En pujar a l'escenari del Teatre Micalet, tota la sala s'ha posat dempeus i amb un llarg aplaudiment ha ret homenatge als treballadors que han defensat RTVV i que han lluitat per una televisió pública, de qualitat, plural, veraç i en valencià.

Seguidament s'ha procedit al lliurament de dues beques d'estudis musicals, una atorgada pels ex alumnes de l'Institut Obrer de València que ha sigut per a Hernán Pinto Fortea, estudiant de quart curs d'ensenyament elemental de piano; i una altra que atorga la Fundació Teodulfo Lagunero i que li ha sigut concedida a Elba Camisa Vicente, estudiant de sisè curs d'ensenyament professional de piano. I a continuación, el president de la SC el Micalet, Tonetxo Pardinyas, ha fet el lliurament dels premis Enric Soler i Godes d'experiències pedagògiques a l'escola i el Joan Coromines d'investigació.

La vetlada ha arribat als tradicionals i prestigiosos Miquelets d'Honor que enguany han rebut, com a defensors de la llengua i la cultura del País Valencià, el grup de rock Obrint Pas, com a Miquelet d'Honor col·lectiu; i l'editor Rafel Sena i Guzman, com a Miquelet d'Honor individual.

L'apagada ahir de les emissions de RTVV també ha tingut presència al parlament de Pardinyas. En la seua intervenció ha començat referint-se a la manifestació de la vesprada en el centre de la ciutat, “una manifestació que ha recorregut València i també Alacant com un clam de dignitat. El clam de dignitat d'un poble”.

Paraules que han rebut una ovació dels presents, entre els quals es trobaven entitats com la Reial Societat Econòmica d'Amics del País, Acció Cultural del País Valencià, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana del País Valencià, Escola Valenciana, Escola la Masia, la Fundació Sambori, o els dimonis de Benimaclet, entre d'altres; i representants polítics de Compromís, Esquerra Unida, Esquerra Republicana del País Valencià i PSPV-PSOE.

La nit dels Premis Miquelet 2013 ha acabat amb la tradicional ‘Muixeranga', interpretada per la Colla del Micalet i el Tudell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA