cultura

“Dones i dons” és el primer disc de Tomàs de los Santos amb Borja Penalba

La col·laboració naix a principis de 2011 i es consolidà en el Certamen Terra i Cultura

És aquest el primer treball discogràfic del tàndem format per Tomàs de los Santos i Borja Penalba. Aquesta col·laboració naix a principis de 2011 amb el projecte Crits que presenten al Sona9 de la revista Enderrock i es consolida en el Certamen Terra i Cultura del 2011, on Tomàs obté el IV Premi Miquel Martí i Pol a la millor musicació d'un poema en llengua catalana amb el tema “Homenatge Anònim XV” de Vicent Andrés Estellés, amb arranjaments de Borja Penalba.

El treball presenta un conjunt de 13 cançons, 9 pròpies i 4 poemes del poeta de Burjassot que narren històries de dona en singular i de qualitats humanes col·lectives que, sent molt importants i femenines, han estat arraconades per a donar centralitat a altres més accessòries i, fins i tot, prescindibles.

La lletra i la música de la majoria de les cançons són obra de Tomàs, i els arranjaments i les propostes musicals de Borja. En aquest àlbum tan complementari podem escoltar temes cantats tant per un o com per l'altre. Aquestes veus càlides, cadascuna a la seua manera, són solament un element més d'un treball que trasllueix un fort compromís ideològic acollit per un clima íntim que aconsegueix emocionar.

En la creació de Dones i dons han participat músics com Pau Chàfer (piano i hammond), Anna Requena (violí), Òscar Abad (violoncello), Edu Olmedo (percussió) i el propi Borja Penalba (guitarres, baix, acordió i piano). El concert de presentació tindrà lloc al festival de cançó Barnasants el 6 de febrer de 2014 al Harlem Jazz Club de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El FAD es converteix en la Federació FAD

barcelona

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Girona
convenció

La CatCon s’expandeix com l’Univers

vilanova i la geltrú
ROSES

La il·luminació del Castell de la Trinitat rep un primer premi en els (D)arc Awards

ROSES

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot