cultura

El professor Escartí obre les jornades Josep Marco d'Algemesí

Sota el títol genèric d'“El despertar d'un poble” abraça un programa ambiciós amb el substrat del 25 d'Abril

Per segon any consecutiu, l'associació L'Ullal Cultural ha elaborat una programació ambiciosa al voltant de les jornades “El despertar d'un poble”.

L'associació que li fa de trespol i suport, ha volgut deixar el referent que ja inicià en 2013 per a reivindicar la festivitat del 25 d'abril.

Per a l'Ullal Cultural d'aquesta localitat de la Ribera, ”encara, per desgràcia, som un poble que no ha despertat del tot i que necessita estímuls per mirar el futur amb optimisme i des d'un País València cada vegada més fort i renovat”.

Enguany, a més, han volgut reivindicar la figura d'un insigne maulet algemesinenc: Josep Marco a qui amb anterioritat se li van dedicar unes jornades, però que s'ha considerat que és una figura que mereix situar-se en lloc rellevant, com un símbol de reivindicació i recuperació d'una identitat.

Les activitats començaran el proper dia 6 de març, a les 19.30 h, a la Sala Vicent Castell, de la Biblioteca Municipal d'Algemesí amb la presentació de tota la programació de les jornades culturals, que s'estendran fins a juny.

A continuació, tindrà lloc la conferència de Vicent Josep Escartí (professor de la Universitat de València Estudi General), “Josep Marco: algemesinenc i maulet destacat” .

Marco va ser un maulet fill d'Algemesí, que es va significar en la defensa de la ciutat de Xàtiva i posteriorment en la de la ciutat de Barcelona, a més d'una intensa activitat en favor dels interessos del nostre territori.

Aquest any tornaran a col·laborar diferents associacions amb l'Ullal Cultural, entre les que cap destacar la Nova Muixeranga, la Casa Cantonera, Confiteor, l'associació Joan Girbés i el grup CAMA. Totres aquestes entitats comparteixen valors i il·lusions pel país i la seua cultura, i pretenen continuar una entesa que fins ara pensen que ha estat molt fructífera.

Així doncs, es tronaran a tenir presentacions de llibres, concerts, exposicions, passetjada nocturna, concert al teatre, i conferències de professors ben reconeguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Colomo
El músic de Sant Celoni publica ‘Tecno-realista’

“Em calia cantar contra Elon Musk i el tecno-optimisme”

Barcelona
art

L’equip de comissàries de ‘Miró-Picasso’ i el crític d’art Eudald Camps, Premis GAC

barcelona
música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

girona
art

Un Degas a Todocolección per 926 euros

barcelona
TEATRE

El Lliure de Gràcia debat íntimament sobre el feixisme a ‘Retrat de l’artista mort’

BARCELONA
LLETRES

Rosa Regàs desgrana sense tabús la seva vida en el llibre ‘Un llegat’

LLOFRIU
música

Buhos, Els Amics de les Arts, Mishima i Ambauka, al Festival Inspira

ripoll

El fiTM presenta un cartell amb un ampli ventall estilístic

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ART

Una exposició de Gabriel Casas, entre la programació del festival Lumínic

SANT CUGAT DEL VALLÈS