cultura

Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, al Cultura d'aquest divendres

El suplement ofereix un reportatge de la reunió dels tres músics peculiars i de tres generacions diferents

I, com cada setmana, opinió, crítica de llibres, música, cinema, teatre i pintura

El suplement Cultura d'aquesta setmana dedica un reportatge de Guillem Vidal a la reunió de tres música peculiars i de tres generacions diferents: Sisa, Quimi Portet (ex 50% d'El último de la fila) i Joan Miquel Oliver (ex líder de la banda Antònia Font).

Xavier Serrahima analitza dues obres clàssiques angleses traduïdes al català per primer cop: La llogatera de Wildfell Hall (El Gall Editor), d'Anne Brönte, i Crandford (Adesiara), d'Elizabeth Gaskell.

En l'apartat d'opinió, podem llegir articles de David Castillo, Vicenç Pagès, Guillem Cifré, Màrius Serra, Arnau Puig, Bienve Moya, Núria Puyuelo, Rodolfo del Hoyo, Xavier Coromina, Glòria Farrés i Miquel de Palol.

Pel que fa a llibres, podem llegir la crítica de Ferran Aisa sobre l'assaig d'investigació periodística Salvador Puig Antich, cas obert, de Jordi Panyella; Òscar Montferrer valora la novel·la L'Ètica, de Sebastià Jovani; Esteve Plantada comenta el poemari Les pedres parlen, de Meritxell Sales; Sam Abrams i Roger Costa-Pau comenten el darrer poemari de Jordi Llavina, Contrada; Lluís Llort elogia l'àlbum il·lustrat La màquina de pessigolles, d'Elisenda Queralt i Roger Olmos, i la novel·la Vaig fer la maleta un dia de juny, de Cinta Arasa; Jordi Capdevila analitza la novel·la El guerrer adormit, de David Martí; David Bueno en parla de 100 qüestions de matemàtiques, de Miquel Capó; i David Paloma comenta un recull de textos dispersos de Francesc Vallverdú.

En la secció de música, Mercè Miralles descriu el contingut del Festival de Jazz de Terrassa, que tindrà lloc del 13 al 30 de març; i Guillem Vidal parla del duo Cassadó, de violoncel i piano.

En teatre, Jordi Bordes exposa l'origen i el moment actual de la Factoria teatral de Banyoles i ofereix la crítica de l'obra de Lorca Doña Rosita la soltera.

En cinema, Àngel Quintana fa la crítica d'Emperador, protagonitzada per Tommy Lee Jones, i també del film alemany Oh Boy. Imma Merino comenta Joven y bonita, de François Ozon.

Carina Filella explica que el Festival Europeu de Curtmetratges de Reus, que tindrà lloc del 12 al 16 de març, recordarà el cineasta Bigas Luna. Eva Vàzquez comenta que la Fundació Valvi de Girona, creada el 2004, es consolida en el seu desè aniversari com l'espai privat més actiu de la ciutat i una entitat de referència en la promoció de l'art, la literatura, la recerca i el compromís cívic. Mercè Miralles en parla de la nova exposició del Museu Abelló de Mollet del Vallès.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Montse Frisach (sobre la biografia de Jacqueline Picasso escrita per Pepita Dupont), Jaume Vidal (sobre la galerista Carlota Jardí) i Pilar Parcerisas, que reflexiona sobre el canvi de model de les galeries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor l’estatunidenc Duane Eddy, ‘el rei de la guitarra twang’

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona