cultura

Patrimoni

Art perdut, al Museu dels Sants d'Olot

L'exposició mostra marededéus perdudes

Reivindica la còpia

La marededéu d'Escales, la de la Devesa de Montagut, la de la Pinya, la de Mata, la de Porqueres, la de la Llet de Santa Pau són algunes de les reproduccions d'imatges de diferents èpoques perdudes, robades o espoliades que s'exposen al Museu dels Sants d'Olot. L'exposició Art perdut. Espoli i salvaguarda del patrimoni té per objectiu reflexionar sobre la importància de la conservació del patrimoni material i immaterial.

En relació amb la mostra, s'ha fet un projecte de geolocalització de totes les peces exposades que es pot consultar a Wikiartmap –un diccionari de l'art i el patrimoni que mitjançant la georeferenciació localitza l'art en el seu espai per tal de presentar-lo d'una manera pràctica i senzilla–. Andreu Fité és qui ha realitzat les peces de l'exposició a partir de la documentació trobada. També s'exposen diverses peces de la col·lecció dels museus d'Olot per remarcar el valor de les còpies de peces patrimonials, ja que permeten veure imatges romàniques i gòtiques de les quals només es conservaven fotografies i, sovint, de poca qualitat. L'exposició, inaugurada ahir, es pot visitar fins al 24 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia