cultura

música

Gir: rock en català potent, divertit i amb missatge

El grup gironí presentarà dissabte vinent a La Mirona el seu primer disc, ‘Mans enlaire!', amb descàrrega gratuïta i CD per un euro

Han creat el seu propi segell discogràfic, Parit a Catalunya

Format el 2012 per músics de Bescanó i Girona, el grup Gir destaca un concepte en el seu logotip: rock'n'roll. “La nostra música és rock en català contundent i ballable, divertit i amb missatge. El rock està tornant i nosaltres li volem donar una volta, un gir, perquè s'escolti rock en català amb normalitat, no com una etiqueta desprestigiada”, remarquen els components de Gir. El grup ha publicat recentment el seu primer disc, Mans enlaire!, un CD autoeditat que venen per només un euro –1,5 euros, amb les despeses d'enviament– i que també es pot descarregar gratuïtament des del seu web. Gir presentarà en directe el seu debut discogràfic dissabte vinent a la sala 2 de La Mirona de Salt, dins del circuit Astella Rock (22 h, cinc euros), compartint cartell amb el grup olotí de rock-metal progressiu en català Àpeiron.

Ricard Caula (veu), Mireia Vilalta (guitarra i veus), Marc Vilalta (bateria) i Ivan Olivé (baix) són els components de Gir. Els germans Vilalta i Olivé formen part també del grup de rock energètic Tant de Bo, i en el currículum musical de Caula hi ha també The Row i Spritdeví. Gir va aconseguir una de les beques Kreas de l'Ajuntament de Girona per a la gravació del disc, que va tenir lloc al l'estudi 44.1 d'Aiguaviva, excepte un tema (Petits detalls), enregistrat al Soundclub per al recopilatori Salt The Musics 10. Mans enlaire! inclou vuit temes propis i una adaptació al català de Folsom Prison, de Johnny Cash, un dels principals referents musicals de Gir, que també cita Elvis i Social Distortion, en un bon equilibri entre rock clàssic i modern. El disc es tanca amb 6 bales, “una crítica als dirigents polítics actuals, on els advertim que el poble està aquí per vigilar-los”, diuen els seus autors, que es mouen sempre “entre cançons força positives i esperançadores, i altres més reivindicatives i crítiques”.

Per editar el disc d'una manera absolutament autogestionada i “reforçar la marca”, Gir ha creat el segell discogràfic Parit a Catalunya, que més endavant es convertirà en “una plataforma per a grups novells”. I un últim desig: “Llarga vida al rock.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona