cultura

Morella torna a l'època medieval per celebrar el 600 aniversari de les “Converses de Morella”

Entre els dies 12 i 21 d'abril, el castell i els carrers de Morella tindran una animació especial i comptaran amb representacions, exposicions, jocs, tallers i més activitats

Morella es prepara per tornar a l'Edat Mitjana per commemorar el 600 aniversari de la trobada més important que ha albergat la localitat en la seva història. Des d'aquest dissabte i fins al dia 21, el castell, principalment, i els carrers de la localitat submergiran als veïns i visitants en un viatge al segle XV, que comptarà amb jocs, tallers, exposicions, representacions i més activitats. Així, la visita a Morella tindrà encara un atractiu més gran i oferirà una oferta més ampla.

Gràcies a aquesta iniciativa, el castell comptarà amb jocs medievals per a tota la família durant tots aquests dies. Així, els veïns i visitants podran trobar catapultes, ballestes, arqueria, cucanyes, blocs gegants per construir castells, jocs tradicionals de punteria i habilitat... A més, s'oferiran tallers permanents amb monitors, com els de “Construïm un casc”, “Màscara de drac” o “Vidrieres gòtiques”.

Entre els dies 12 i 21 d'abril, també es comptarà amb l'exposició permanent “Ecoart, màquines de guerra”, que consisteix en la construcció de diferents màquines de guerra a diferents escales amb materials reutilitzats. A més, aquest dissabte i diumenge i els dies centrals de la Setmana Santa, hi ha programades diferents activitats i tallers d'animació familiar.

Tot això es podrà gaudir amb el preu habitual de l'entrada al Castell, que és lliure per als veïns de Morella. A més, hi ha tres activitats programades que tenen un preu addicional, com són les visites guiades nocturnes teatralitzades d'aquest dissabte i del pròxim i del diumenge 20, la representació de la Dansa de la Mort que tindrà lloc el divendres 18 i el micro-teatre “El miracle de Sant Vicent”, del dilluns 21.

Converses de Morella

Redacció

Cal recordar que “Converses de Morella” és la principal trobada que ha albergat la localitat dels Ports en la seva història.

En ple Cisma d'Occident, moment de gran crisi de l'Església Catòlica en què arriben a coincidir dos i tres papats de forma simultània, el papa Benet XIII ( el papa L¡una), el rei Ferran d'Antequera i Sant Vicent Ferrer es van reunir durant més d'un mes al Convent de Sant Francesc per intentar solucionar el conflicte.

Durant aquests mesos de juliol i agost de 1414, Europa va mirar Morella, ja que ací va poder solucionar-se el Gran Cisma que portava quatre dècades dividint l'Església. Finalment, el rei i el frare no van aconseguir l'abdicació del papa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

lliurament

Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona
Jordi Galli
Escriptor

“El procés d’escriure és un viatge, també, una ruta diferent de la que vam recórrer”

Barcelona

Llibres que desconcerten els llibreters

Barcelona
art

La Generalitat compra a Todocolección tres taules del retaule ‘perdut’ del Palau Reial Menor

barcelona
guardó

La debutant Alba Gómez Gabriel guanya el premi BBVA Sant Joan

Barcelona
TEATRE

La Perla29 torna a la reconciliació i el conflicte de Mouawad a ‘Tots ocells’

BARCELONA
còmic

Barcelona serà la ciutat convidada del festival de còmic d’Angulema 2025

barcelona
música

Prop de 30.000 assistents al festival Cabró Rock

barcelona
cultura

Carlus Padrissa: “Mai cap ària ha estat tan eròtica, tan orgàsmica”

Girona