cultura

Sant Jordi segueix a Perpinyà fins dissabte

Per Sant Jordi, del dimecres mateix, fins al cap de setmana, el públic perpinyanès tindrà vàries oportunitats per comprar llibres i apropar-se als nombrosos autors presents.

Dimecres 23 a partir de les 16h a la Llibreria, celebració de Sant Jordi amb l'APLEC amb lectura de contes per Miriam Almarcha i Guillem Fuster i taller de fabricació de roses i espertinar. També dimecres 23, la Casa de la Generalitat tindrà les seves portes obertes de 9h30h a 13h i de 14h a 17h. Cada infant que vindrà es veurà regalar un llibre recent en català, que podrà escollir entre diversos títols, en els límits de les disponibilitats.

Dijous 24 a les 20h al Casal de Perpinyà amb presentació del llibre No tots els mals vénen d'Almansa amb Antoni Rico i Garcia. Aquest llibre pretén mantenir viu el debat sobre els Països Catalans, des d'una visió oberta i crítica, per donar eines als defensors del projecte davant d'un creixent independentisme i nacionalisme als diferents territoris que, d'una manera o altra, no contempla la construcció nacional de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Divendres de 16h a 19h i dissabte a partir de 10h a la Plaça Aragó, parada conjunta de la Llibreria Catalana i de la llibreria Torcatis amb la presència dels autors Jean-Pierre Bonnel, Annie Rieu-Mias i Noemi Riudor Garcia, Eliana Thibaut-Comelade, Pere Figueres, Sergi Pàmies, Gil Graff, Marie Grau, Joan-Francesc Castex-Ey, Paul Arquier Parayre, Joan-Pere Sunyer, Miquel Arnaudies i Joan-Lluís Lluís seguit de 19h a 23h del Ball dels llibreters (pels alumnes del conservatori de Perpinyà).

Dissabte 26 d'abril a partir de 16h30 el Cafè de la Dona 11 carrer de la Fàbriques Grans a Perpinyà, rebrà Claudi Emili Tourné, metge ginecòleg reconegut per la seva feina per les dones. Que sigui com a metge o com a militant, sempre ha fet costat a les dones per millorar les condicions de part de les que volen ser mares o acompanyant les que trien de no ser-ho.

Amb aquest treball Claudi Emili Tourné plaça les reivindicacions feministes en el context de les lluites socials i societals i les desviacions d'aquesta reivindicació.

L'autor presentarà el seu llibre Feminisme, feminité, féminitude, ça alors! (edicions l'Harmattan) i el public li podrà fer preguntes.

A Bages i al Barcarès

A Bages, la Sant Jordi tindrà lloc el dissabte 26 i celebrerà el fill predilecte del poble, Joan-Pau Giné, amb la presentació del llibre-CD d'homenatge al cantant desaparegut al 1993. Noranta-dos artistes de Catalunya Nord, però també de les Illes, de l'Alguer, d'Andorra, del País Valencià, de la Franja i del Principat han contribuït en aquest projecte ambiciós editat en forma de digipack i d'una edició collector gran luxe . La presentació serà seguida a la nit d'un concert per alguns dels intèrprets de Giné. La diada haurà començat a principis de tarda amb una conferència sobre Claude Delmas amb la participació de Claude Massé, Jaume Queralt, Henri Lhéritier i Michel Fourquet.

Al Barcarès, la Sant Jordi es celebrarà també el dissabte al Vilatge dels pescadors amb, a les 11h, la conferència Sant Jordi llegendes i imatges de Marie-Josée Parayre, dedicatòria amb l'escriptor Jean-Christophe Latger, trobada de sardanes a 16h30 i havaneres amb Llotja de Mar a 20h a la Taverna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA