Recuperació rosada al Catllar

Els Castellers de Vilafranca firmen la millor actuació de la tarda i la Jove de Tarragona carrega el tres de nou folrat

La Vella va arribar ahir a la plaça de la Vila del Catllar amb l'intenció d'aclarir que el terrabastall de la Bisbal només va ser un accident i que, enguany, encara donaran molta guerra. Tot i arrossegar un bon nombre de baixes, van oferir una actuació més que digna. Això sí, van haver de suar de valent. A la primera ronda ja van treballar el dos de vuit, castell triat amb vista a agafar confiança per reptes superiors. Tot i el tremolí, l'estructura no va perillar excessivament i, a poc a poc, va agafar força l'opció del dos de nou amb folre i manilles per Sant Fèlix. Van petar més seques a la segona ronda amb el gran objectiu del dia: el tres de nou folrat. Tot i així, els vallencs van tornar a apel·lar a l'orgull per defensar una descarregada d'infart. La tercera ronda encara va ser més complicada. La Vella va alçar un quatre de vuit amb el pilar lent, deformat als pisos superiors i que, fins i tot, no oferia gaire garanties per carregar-se. Però als castells no hi ha impossibles, i els rosats van fer una demostració de coratge i van defensar una estructura de quatre que semblava que cediria en qualsevol moment a més de suportar fortes sotragades del pilar. Encara van tenir forces per descarregar un pilar de sis com a colofó d'aquesta gran glopada d'aire fresc pels del Portal Nou.

Pilars per donar i vendre

A part d'oferir l'actuació més completa, els Castellers de Vilafranca van convertir el Catllar en un camp de proves amb vista a Sant Fèlix, amb castells un pis inferior dels que volen plantar en aquesta cita. Sense gaire problemes, van descarregar el tres de vuit amb el pilar, el tres de nou folrat amb un enxaneta rapidíssim, el quatre de vuit amb el pilar i un gran pilar de set.

De nou de nou

La Jove de Tarragona va oferir la seva millor cara al Catllar. Tot i la sensació agredolça de no poder completar el tres, els liles van descarregar un cinc de vuit impressionant i el quatre de vuit. El tres de nou de segona ronda va pujar un pèl més lent i tremolós que el de Sant Magí, i tot i que semblava que resistiria va acabar cedint quan baixava l'acotxador.

El cap de setmana encara té més teca. Avui Vella i Vilafranca repeteixen el duel a l'Arboç, acompanyats de la Jove de Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència