Teatre

agenda d'autor / j.b

Males dates per créixer
La Sala Beckett s'inspira en el projecte escènic P14 de la Volksbühne de Berlín per donar l'oportunitat a joves actors amb el Laboratori de Creació Jove. Una quinzena d'artistes de 20 a 30 anys signen el seu primer treball, Els malnascuts, que dóna nom també a una plataforma des d'on semestralment s'aniran presentant diferents tallers de creació. Elena Martín és una de les impulsores d'aquest laboratori. Ja aclareix que la producció, només activa fins dissabte, ja ha venut tot el paper disponible. I, per tant, buscaran espai on poder reprogramar-la amb més dates (si no és a la Sala Beckett mateix, passat el festival Grec i l'estiu). Al primer laboratori es van apuntar 300 persones, que es van quedar en l'equip actual. L'autor i director no van fer tria dels actors, per garantir la màxima accessibilitat, i van compondre el text a partir dels assajos. Els personatges anònims d'Els malnascuts retraten les esquerdes, les mancances socials en una ciutat.El nom del cicle respon tant a les raons biològiques (que advertia el mateix Beckett) i les socials.
ELS MALNASCUTS
Pablo Macho Otero
Direcció: Txiki Blasi
Intèrprets: Ester Cabasés Llovera, Colette Casas Prohias, Maite Guilera Ballesteros, Blai Juanet Sanagustín, David López, Pablo Macho Otero, Laia Manzanares Tomás, Sergi Núñez de Prado i Laura Ramis.
Lloc i dia: A la Sala Beckett, només fins dissabte
Planerament lúcid
Adaptació de Les Cosmicómicas, del narrador i assagista Italo Calvino. Basat en una de les sèries de contes més imaginatius i sorprenents, a Qfwfq una senzilla família de camperols explica el naixement de l'Univers, la condensació de la matèria i la formació de la llum i les estrelles. I després, ja amb més calma, l'origen de la vida, del sexe i del temps en què la lluna passava tan a prop de la terra que s'hi podia pujar d'un salt, abans que les marees l'allunyessin.
Qfwfq
Meridional Producciones
Lloc i dia: Fins al 22 de juny, al Teatre Gaudí Barcelona
Ser immigrant, sense filtres
Un immigrant afganès fa de vigilant en un teatre. Una nit de molt fred, una colla de companys seus, també immigrants, s'hi aixopluguen. Mentre dormen, els seus somnis revelaran anhels i pors. La coproducció de Théâtre du Soleil i Théâtre Nanterre-Amandiers s'interpreta en francès i dari, i està sobretitulat en totes les sessions en català. La companyia, nascuda dels tallers que Ariane Mnouchkine (l'autora de la peça) ha fet a l'Afganistan des del 2005, parla de l'emigració en primera persona.
LE RONDE DE NUIT
Le Théàtre Aftaab, en voyage
Direcció: Hélène Cinque
Intèrprets: Haroon Amani, Aref Banuhar, Taher Baig, Saboor Dilawar, Mujtafa Habibi, Mustaja Habibi, Sayed Ahmad Hashimi, Farid Ahmad Joya, Shafiq Kohi, Asif Mawdudi, Wioletta Michalczuk, Caroline Panzera, Ghulam Reza Rajabi, Omid Rawendah, Shohreh Sabaghy, Harold Savary, Wajma Tota Khil.
Lloc i dia: Al Teatre Lliure, només fins aquest diumenge
FESTA solidària al tibidabo
Pallapupas
L'organització no governamental Pallapupas, pallassos d'hospital, organitza una festa solidària al Tibidabo, el dia de la revetlla de Sant Joan. Es poden comprar les entrades al 50% al web de l'ONG. La recaptació ajudarà a finançar el programa de suport als pacients infantils dels hospitals i els seus familiars.
Lloc i dia: Durant tot el 24 de juny, al parc d'atraccions del Tibidabo
al carrer, pels 10 anys
Escola de trapezi
Per commemorar el desè aniversari de la constitució de Produccions Trapezi Cinema, enguany s'homenatja tots els alumnes i col·laboradors fent un gran espectacle per a la ciutadania. Es comptarà també amb la intervenció dels tabalers de Castellterçol. En aquesta celebració que començarà a les 20h podrem gaudir de l'aprenentatge que han fet els alumnes d'enguany. Serà una mostra de trapezi i gest, especialment preparada per a la cita en què es posaran en escena a prop de 20 trapezistes, d'entre 4 i 15 anys, que formen part permanent de l'escola i alguns convidats especials.
Lloc i dia: Diumenge, a partir de les 20 h, a la plaça de la Vila de Castellterçol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro