cultura

El 48,7% dels gironins són usuaris de les biblioteques

El 2013 va créixer un 5,22% –18.473 persones– el nombre de gironins inscrits a les biblioteques públiques respecte al 2012

Aquests equipaments van rebre dos milions i mig de visites

El 48,75% dels ciutadans gironins –372.662 persones– estan inscrits amb carnet en alguna de les 56 biblioteques públiques que hi ha arreu de les vuit comarques gironines. Aquesta és una de les dades més destacades que ha fet conèixer el Departament de Cultura de la Generalitat i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona de les xifres i estadístiques de visites, activitats i moviment que hi ha hagut a les biblioteques públiques de les comarques gironines durant el 2013.

En comparació amb les xifres obtingudes els darrers anys, ha crescut el nombre de gironins inscrits amb carnet. En concret, i comparant-ho amb el 2012, ha augmentat un 5,22% –unes 18.473 persones– el nombre de gironins inscrits a les biblioteques públiques. Un augment que se suma a l'increment de 22.000 nous inscrits que es va registrar el 2012 respecte de l'any anterior. Amb aquest creixement, les comarques gironines superen la mitjana catalana, ja que arreu de Catalunya el percentatge de ciutadans inscrits se situa en el 45,97% i a les comarques gironines arriba al 48,75%.

Altres dades d'interès recollides són les que indiquen que durant el 2013 hi ha hagut més de dos milions i mig de visites a aquests equipaments gironins. Aquesta dada equival a 3,53 visites per habitant. De nou, la mitjana de la demarcació de Girona supera la de Catalunya, que és de 3,36 visites per habitant. Durant l'any passat es van inaugurar tres biblioteques a Sant Gregori, Sant Feliu de Pallerols i Porqueres. Actualment, el 81,74% de la població total de les comarques gironines ja disposa d'un equipament d'aquestes característiques dins del seu municipi. Amb aquest increment d'instal·lacions, també ha augmentat el fons documental de les biblioteques gironines, que arriba a 1.668.361 documents.

LA XIFRA

372.662
persones estan inscrites amb carnet en alguna de les 56 biblioteques públiques que funcionen actualment a les comarques gironines, que sumen un total d'1.668.361 documents.

Activitats per fomentar la lectura

Pel que fa a les accions destinades al foment de la lectura, durant l'any passat s'han organitzat 12 exposicions itinerants, que han arribat a 84 punts, s'han fet 16 cursos de formació professional, que han aplegat 328 alumnes, i 90 clubs de lectura. L'únic aspecte que no ha crescut és el nombre de préstecs de documents, ja siguin libres, pel·lícules, música, revistes o altres materials. En comparació amb el 2013, els préstecs han caigut un 3,71%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa
Música

L’Embassa’t atrau 7.600 persones, una xifra rècord pel festival

Sabadell

Identificat el patrimoni natural i arquitectònic a protegir

Polinyà