cultura

Morella inicia un cap de setmana ple d'activitat

Té lloc el Curs Internacional de Música, l'entrada del Papa Luna i un torneig medieval

Capella de Ministrers inaugura el Festival de Música Antiga de Morella amb el concert “Timete Deum”, l'apocalipsi de S. Vicent Ferrer. Avui es compleixen 600 anys de l'entrada del Papa Luna a la ciutat i la localitat s'endinsa en els dies principals de la commemoració de “les Converses de Morella”

El 18 juliol 1414 va entrar el Papa Luna a la ciutat de Morella, per reunir-se amb el rei Ferran d'Antequera i amb Sant Vicent Ferrer per intentar solucionar la major crisi de l'Església Catòlica: el Cisma d'Occident. Per això, la localitat emmurallada s'endinsa en els dies principals de commemoració del 600 aniversari de “les Converses de Morella” nom que rep aquesta trobada, amb activitats culturals de gran interès.

Des de hui mateix i fins al 24 de juliol, tindrà lloc la tercera edició del Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista, que aquest any compta amb una rica varietat d'activitats acadèmiques i culturals i diumenge, es recordarà l'entrada del Papa Luna a la ciutat i s'ha organitzat un Torneig Medieval.

L'organització d'activitats relacionades amb aquesta efemèride augmenta l'oferta cultural per als veïns i veïnes i les possibilitats turístiques de la ciutat.

Pel que fa al Curs i Festival de Música Medieval i Renaixentista, s'ha consolidat com un certamen de gran importància en el mes de juliol de Morella i aquest any tot apunta que superarà la participació i qualitat de les edicions anteriors.

Carles Magraner encapçalant Capella de Ministrers serà l'encarregat de donar la benvinguda al curs hui dissabte 19 de juliol a les 20.30 h a la Basílica Arxiprestal de Santa Maria amb el concert extraordinari “Timete Deum”, que recupera una missa inèdita trobada a Kernascléden associada al context del sant Vicent Ferrer.

El curs, situat internacionalment com un dels més importants del panorama musical especialitzat, inclou, classes d'interpretació, una exposició de lutheria, conferències a càrrec d'especialistes, a càrrec de les diferents especialitats del Curs, visites guiades, concerts i jamsessions.

En aquesta edició es compta amb més de cent alumnes que estudiaran amb un professorat internacional d'excel·lència - entre d'altres, el premi Grammy Glen Velez, la flautista Anne Smith i la soprano italiana Elisa Franzetti-.

Pel que fa a la resta del programa d'activitats de diumenge, al migdia es rememorarà l'entrada del Papa Luna a la ciutat. A la vesprada, tindrà lloc el gran Torneig Medieval, amb cavallers, combats, cavalls, armadura, espases... L'entrada tindrà un preu de 6 euros, i lliure per als menors de 12 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’OC·CA: música en llibertat

Cardedeu
Mayte Martín
Cantant

“La maduresa et fa valorar més l’essència de les coses”

Barcelona
La crònica

De qui va aprendre Donald Trump?

literatura

El nou segell Tres Portals editarà llibres d’interès espiritual i literari

barcelona
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona