cultura

Sant Adrià estrena colla castellera

La colla debutarà demà apadrinada pels Castellers de Badalona i els de Viladecans

La festa major adrianenca comença avui amb el pregó i s'allargarà fins dilluns a la nit, quan focs i música posaran el punt final

Per primer cop en la història, Sant Adrià de Besòs tindrà colla castellera. Els Castellers de Sant Adrià passaran a ser colla de ple dret demà, quan està previst que celebrin el seu bateig en el marc de la festa major del municipi. La festa castellera es farà a les dotze del migdia a la plaça de la Vila. Els adrianencs tindran com a colles padrines els Castellers de Badalona i els Castellers de Viladecans.

Aquest és un dels actes de cultura popular més destacats de la festa, que comença aquesta tarda a les set amb la lectura del pregó des del balcó de l'ajuntament a càrrec d'Antonio Montes, president del Club Billar de Sant Adrià de Besòs. La gresca s'allargarà fins a la matinada amb dues propostes musicals. A les deu a la Rambleta hi haurà el Festival Polisons i a continuació el clàssic ball de festa major amb l'orquestra Belle Epoque. A quarts de tres de la matinada, a la plaça de la Vila, la xaranga Txandrios, de San Adrián de Navarra, serà l'encarregada de posar punt final a la jornada festiva.

Demà serà el dia de la Festa del Riu i la cultura popular. A més del bateig de la nova colla castellera, hi haurà una actuació de ball de bastons a dos quarts d'onze a la plaça de la Vila a càrrec de la colla bastonera de l'Esbart Dansaire de Sant Adrià. A la tarda serà el torn dels gegants, amb una cercavila que té com a colla convidada els Geganters de Ripollet. A la nit hi haurà el correfoc.

Els actes es traslladaran al litoral diumenge amb la Festa del Mar, on hi haurà exhibicions gimnàstiques i esportives i jocs infantils d'aigua. A la nit, diverses propostes musicals a la plaça de la Vila i la Rambleta allargaran la festa fins a la matinada.

Dilluns, festiu al municipi, un castell de focs artificials a la llera del Besòs, a dos quarts d'onze, i l'actuació del grup Messengers, a les onze a la plaça de la Vila, posaran punt final a quatre dies d'activitats lúdiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona