cultura

Major Arcana defensa els animals a través del rock

El grup està format per la londinenca Sharon Townsend i el canari Antonio Calero, que resideixen a Santa Coloma de Farners

La formació animalista ha publicat el seu segon disc, ‘R.evolution'

La cantant Sharon Townsend i el guitarrista Antonio Calero, els dos components del grup de rock Major Arcana, estan tan implicats en la lluita a favor dels drets dels animals que no saben gaire bé si són “activistes que també són artistes o artistes que, a més a més, són activistes”. Des de fa tres anys la seva implicació en la causa animalista és total i aquest compromís ha inspirat les tretze cançons del seu segon disc, R.evolution, el primer que editen a través d'una discogràfica, la catalana Discmedi. “El títol del disc és un joc de paraules: per fer una revolució caldria primer una evolució que ens permeti tornar a les arrels i poder veure al nostre voltant les coses que realment importen i tot el patiment que hi ha en el món, l'animal i l'humà”, afirmen aquests dos músics –ella, londinenca; ell, canari, de Fuerteventura–, que resideixen actualment a Santa Coloma de Farners, des d'on estan difonent el seu missatge arreu del món. Han tocat sobretot a l'Estat espanyol i al Regne Unit, generalment com a duet –en el disc estan reforçats amb baix i bateria–, però a l'octubre també actuaran a Melbourne (Austràlia). El dia 22 de setembre oferiran un concert a l'aparador d'Anigmàlia, de Torroella de Montgrí (10 h), per recaptar fons per a la Fundació Mona i el 12 d'octubre tocaran a Pals per donar suport al refugi de la protectora de cavalls i altres animals ADE de Fonollosa (Bages).

El disc inclou cançons com ara Solo por ser una raza no humana, Hunter boy (noi caçador), What on Earth is going on (què està passant a la Terra) i La tortura no es cultura, un tema antitaurí que asseguren que va ser boicotejat per RNE quan va estar a punt de guanyar el concurs de nous valors La Removida. Per això ara ells hi aposten fort i en faran un nou videoclip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic