cultura

Morella denuncia la “nefasta gestió” de la Conselleria de Cultura a Morella la Vella

Cap empresa s'ha presentat al concurs per la gestió de les pintures rupestres, ja que el preu de licitació era la desorbitada quantitat de 175.000 euros

Morella la Vella porta cinc anys tancat al públic iés per això que s'ha enviat una carta a la consellera per exigir una reunió urgent per buscar solucions per reobrir les pintures rupestres de Morella la Vella.

Tal i com va denunciar l'Ajuntament de Morella fa unes setmanes, el concurs de la gestió ha quedat desert, degut a les altes pretensions de l'administració autonòmica, que va licitar l'enclavament per 175.000 euros.

Rhamsés Ripollés també ha qualificat de “brindis al sol” l'anunci de fonts de la Generalitat de que aquesta administració reobrirà Morella la Vella amb recursos propis. Així, en la missiva enviada a la consellera, l'alcalde exigeix que “si hi ha un projecte per a realitzar una gestió pròpia, ens l'han de traslladar immediatament”.

L'alcalde conclou que “per culpa de la mala gestió de la Conselleria s'ha perdut molt temps per potenciar i promocionar un atractiu turístic i cultural de Morella molt important i sobretot s'ha perdut la possibilitat de crear llocs de treball. Si la consellera de Cultura vol reobrir aquest enclavament, exigim voluntat de col·laboració i una reunió per desbloquejar el tema”.

L'art rupestre de l'Arc Mediterrani, del qual forma part Morella la Vella, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat fa setze anys.

Aquestes pintures, dins el terme municipal de Morella i situades al costat de la masia del mateix nom, romanen tancades al públic des de principis de 2010. En aquest període, a l'Oficina de Turisme de la localitat s'han registrat queixes de visitants que han arribat a posta a la ciutat per conèixer aquestes pintures rupestres i que no han pogut fer-ho a l'estar tancades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà