cultura

Marits, amants i pretendents

Les relacions amb diversos homes van marcar la tempestuosa vida sentimental d'Ava Gardner

La felina bellesa d'Ava Gardner –que va declarar sentir-se farta del qualificatiu de “l'animal més bell del món”, originat per un eslògan de La comtessa descalça– i alguns dels personatges que va interpretar van forjar d'ella una imatge de femme fatale devoradora d'homes.

El cert és que la seva vida sentimental va ser tempestuosa –potser no més que la d'altres persones anònimes sense cap vinculació amb el món de l'espectacle–, marcada per tres accidentats matrimonis de curta durada i per diversos amants i pretendents.

La mateixa Ava Gardner va publicar un llibre de memòries en el qual, a part de repassar les pel·lícules en les quals va treballar, vol treure cert ferro a aquesta llegenda, recordant els seus orígens en el si d'una família conservadora i assegurant que va ser verge fins el seu matrimoni amb Mickey Rooney.

Però el cert és que aquest repàs a la seva biografia dóna fe d'una agitada vida amorosa, i resulten particularment sucoses les seves opinions sobre els homes amb els quals va estar involucrada i les anècdotes que explica sobre ells.

Sobre el seu primer marit Mickey Rooney, recorda com van haver de demanar permís al productor Louis B. Mayer per poder casar-se, ja que ell protagonitzava la sèrie de pel·lícules familiars d'Andy Hardy. I, dels mesos en què van estar casats –més d'un any– subratlla les seves infidelitats i la seva afició a les apostes. El seu segon marit va ser el músic Artie Shaw, per al qual, segons ella, “només era una de les seves boniques possessions; com a xicota era encantadora i com a esposa em vaig convertir en un destorb”.

Una relació intensa

Frank Sinatra –el tercer marit– va ser potser el gran amor de la seva vida: “Sempre em va semblar fascinant la manera en què les nostres vides sempre semblaven tornar al punt de partida i reconnectar-se mútuament.” Va ser una relació intensa i furiosa que va incloure dos avortaments, un intent de suïcidi del cantant i actor i l'atac de gelosia d'ell cap a Mario Cabré (“presumtuós, orgullós, sorollós”) durant el rodatge de Pandora i l'holandès errant.

Gardner també va tenir idil·lis amb Robert Taylor “càlid, generós i intel·ligent”, el torero Luis Miguel Dominguín, l'actor italià Walter Chiari i George C. Scott, a qui acusa de ser violent i maltractador quan bevia. A més, són conegudes les constants propostes que li va fer el milionari Howard Hugues, “un home molt complex, valent, atrevit i enginyós”, però també “dolorosament tímid, completament enigmàtic i la persona més excèntrica que havia conegut mai”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic